23/08/2026
Σαμιακά

Τα κρασιά της Σάμου στην Κίνα

κρασι

Η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα.

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους.

Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής.

Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη Κινεζική αγορά.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Έφτασαν στη Σάμο οι 200 μετανάστες από την Κρήτη

Σάμος: Εμμένει στο ψήφισμα Ιουνίου για τις μεταφορές μεταναστών – Συνάντηση με τον Υπουργό μέσα στην εβδομάδα

Ηράκλειο-Σάμος με το EXPRESS JET για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο

Σάμος: Αεροδιακομιδή 17χρονου στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών