21.1 C
Σάμος
04/10/2025
Περιφερειακά

Υπογραφή Μουτζούρη για έργα 2 εκατ. ευρώ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου

Δύο σημαντικά έργα για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών στη Σάμο, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αιγαίο 2021-2027». Η απόφαση υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, σηματοδοτώντας την έναρξη υλοποίησης κρίσιμων παρεμβάσεων για τις υποδομές φροντίδας παιδιών στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που αφορούν τη Σάμο είναι:

  1. Εκσυγχρονισμός και εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Δυτικής Σάμου, με προϋπολογισμό 443.000 €.
  2. Επέκταση του Βρεφικού Σταθμού της Πόλεως Σάμου, ένα έργο με προϋπολογισμό 1.569.943 €, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα της δομής, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών της περιοχής.

Η χρηματοδότηση, η οποία προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, δεν περιορίζεται μόνο στη Σάμο. Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη δύο ακόμη σημαντικών πράξεων που αφορούν τη Λέσβο, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Περιφέρεια στα 5.214.201 ευρώ.

Τα έργα στη Λέσβο περιλαμβάνουν:

  • Προσθήκη κατ’ επέκταση στον βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Καλουτά στη Μυτιλήνη, με προϋπολογισμό 2.692.500 €.
  • Εκσυγχρονισμό του Παιδικού Σταθμού Ερεσού, προϋπολογισμού 508.758 €.

Related posts

Ι. Καλτάκης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να γίνουν κορυφαίος προορισμός εμπειριών

admin

“ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ”: Προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

admin

Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν την Τετάρτη στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025»

admin

40 εκατομμύρια ευρώ απο το ΕΣΠΑ για το νερό στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Περιφέρεια: Προτεραιότητα η διαχείριση νερού

admin

Νέο αίτημα για λήψη μέτρων στήριξης της Μελισσοκομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου

admin

Στη Λήμνο ο Πρωθυπουργός – Ο Περιφερειάρχης έθεσε ζητήματα για αναδασμό, λιμνοδεξαμενή, πύλη extraSchengen και ακτοπλοΐα

admin

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin