25.5 C
Σάμος
13/09/2025
Ικαριακά

Ικαρία: Απελπιστική η εικόνα στον Ασκληπιό, τόπο προσωρινής διαμονής μεταναστών

Το κτήριο όπου στεγάζονταν τα ιαματικά λουτρά του “Ασκληπιού” στην Ικαρία βρίσκεται σήμερα σε άσχημη κατάσταση και χρησιμοποιείται προσωρινά για τη διαμονή μεταναστών σύμφωνα με την ikariaki.gr.

Οι συνθήκες εντός του κτιρίου είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές και επικίνδυνες. Οι τοίχοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με σοβάδες να έχουν πέσει, και υπάρχει μόνο μία τουαλέτα χωρίς καμία τήρηση υγειονομικών κανόνων.

Αυτοί οι χώροι χρησιμοποιούνται για προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, μητέρων και βρεφών, για διάστημα από λίγες ώρες έως δύο νύχτες, ανάλογα με τη συχνότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, τα οποία μειώνονται τον χειμώνα. Ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν στον χώρο κυμαίνεται συνήθως από 20 έως 60.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος δεν καθαρίζεται τακτικά λόγω έλλειψης αρμόδιας αρχής και ανθρώπινων πόρων από τον Δήμο Ικαρίας. Ο Δήμος έχει θέσει το θέμα της έλλειψης πόρων και της αδυναμίας συντήρησης του συγκεκριμένου κτηρίου κατά την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Καιρίδη.

Το ζήτημα των αυξημένων αφίξεων μεταναστών στην Ικαρία έχει προκαλέσει ανησυχία σε φορείς και κατοίκους του νησιού. Απαιτούνται άμεσες λύσεις από την Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής διαμονή για τους ανθρώπους που εντοπίζονται στις ακτές, πριν την αναχώρησή τους προς τη Σάμο ή την Αθήνα, αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις υγειονομικού χαρακτήρα.

Related posts

Ικαρία και Φούρνοι στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ

admin

Ικαρία: Απόπειρα διάρρηξης σε εκκλησία – Συνελήφθησαν 65χρονος και δύο ανήλικοι

admin

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Ικαρία

admin

Iάσονας Ράμμος: Ο Αριστούχος του ΕΠΑΛ Ευδήλου που “σάρωσε” στις Πανελλήνιες με 19.120 Μόρια

admin

Συγχαρητήρια Επάρχου Ικαρίας στους μαθητές και μαθήτριες των Πανελληνίων

admin

Χίος: Έφτασαν οι εθελοντές από Ικαρία – Ενίσχυση στις μάχη με τις φλόγες

admin

Απίστευτη περιπέτεια ενήλικης μαθήτριας στην Ικαρία – Ζητείται παρέμβαση του Υπουργείου

admin

Δήμαρχος Ικαρίας προς Υπουργό: “Διατηρήστε και αναβαθμίστε την έδρα του Πρωτοδικείου στον Άγιο Κήρυκο

admin

Ράχες Ικαρίας | Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων | 24 Μαΐου – 26 Μαΐου 2025

admin