10.5 C
Σάμος
12/02/2025
Σαμιακά

Σάμος: Ενισχυμένη εκπροσώπηση στις κορυφαίες θέσεις του στρατού

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έκτακτων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Νίκου Δένδια προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτρη Χούπη. Οι κρίσεις αυτές έχουν στόχο την αναδιάρθρωση του στρατιωτικού δυναμικού και επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην ιεραρχία της στρατιωτικής δομής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), μειώνονται συνολικά κατά 23 οι θέσεις Αντιστρατήγων και Υποστρατήγων, καθώς και αντίστοιχων βαθμίδων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον εξορθολογισμό της δομής του ανώτατου στρατιωτικού προσωπικού, ενισχύοντας παράλληλα την αποδοτικότητα και λειτουργικότητα.

Κατά τις κρίσεις, στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Νίκου Δένδια διατηρητέοι κρίθηκαν οι Αντιστράτηγοι Πεζικού Θεοδώρου Εμμανουήλ και Βακεντής Δημήτριος, οι οποίοι κατάγονται από τη Σάμο. Επιπρόσθετα, προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου Πεζικού ο Σαμιώτης Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ενισχύοντας την εκπροσώπηση της Σάμου στα υψηλά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Related posts

Μαζική κινητοποίηση στη Σάμο για αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

admin

«Η Υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο»: Το Μήνυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας

admin

Το Επιμελητήριο Σάμου στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων για την Υγεία

admin

Ασθενής σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Μεταφέρεται στη Σάμο η Βάση Ετοιμότητας – Επιφυλακής Αεροδιακομιδών Καβάλας

admin

Ενεργοποίηση πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων υποψηφίων λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Σάμου: Από τις 10 Φεβρουαρίου έως το τέλος του μήνα χωρίς Εφημερεύοντα Παθολόγο

admin

21 Φεβρουαρίου Καρλόβασι : Τιμητική εκδήλωση για τους Αποφοίτους της Σχολής Θετικών και Πολυτεχνικών Επιστημών

admin

Σε στάδιο αδειοδότησης 52 βιομηχανικού μεγέθους Ανεμογεννητριών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin