23/05/2026
Δήμος

Ανατροπή: Πρόσληψη υδρονομέων, αλλά χωρίς κριτήρια διορισμού…

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (15 Μαρτίου 2018), 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο καθορισμός των αρδευτικών περιοχών και της αρδευτικής περιόδου και η μετέπειτα πρόσληψη των υδρονομέων άρδευσης.

Για ακόμη μία χρονιά, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” – η μοναδική που καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα – είναι αντίθετη με τέτοιου είδους προσλήψεις, οι οποίες στηρίζονται σε ένα βασιλικό διάταγμα επιλογής υδρονομέων του 1957, όπου οι ενδιαφερόμενοι επιλέγονται από το δημοτικό συμβούλιο και χωρίς κριτήρια επιλογής.

Η πρόταση από την “Ανατροπή” ήταν να ορισθούν από το δημοτικό συμβούλιο κριτήρια επιλογής, όπως για παράδειγμα κατάρτιση, ανεργία, προϋπηρεσία,  οικογενειακή κατάσταση κλπ., και όταν τεθεί ως θέμα συμβουλίου η επιλογή των αιτούντων, να επιλεγούν βάσει των ανωτέρω κριτηρίων.

Δυστυχώς, το πελατειακό κράτος καλά κρατεί, και συνεχίζεται η ίδια τακτική, στηριζόμενη στα κομματικά, πελατειακά και προσωπικά συμφέροντα, και “νόμιμα” διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η «Συμμαχία Πολιτών» για την αποχώρηση του Παναγιώτη Λυμπέρη και την είσοδο του Μανώλη Ευγενικού στο ΔΣ

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο πρώην δήμαρχος Καρλοβάσου Παναγιώτης Λυμπέρης

Ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο Παγώνδα ζητά η ΑΝΑΣΑ: «Δεν υπάρχει περιθώριο για προχειρότητα»

«Προϋπολογισμός ακρίβειας»: Η ΑΝΑΣΑ καταψήφισε τον προϋπολογισμό 2026 του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Νέοι προβλήτες και 74 θέσεις ελληνισμού για το λιμάνι Καρλόβασου με 2,5 εκατ. ευρώ

Ειδική συνεδρίαση ΔΣ Ανατολικής Σάμου – Προϋπολογισμός 2026