17/06/2026
Δήμος

Γ. Διονυσίου: Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε κάποια πράγματα όλοι μας με άλλο μάτι

“Δυστυχώς το μεταναστευτικό (αν και τεράστιο πρόβλημα) δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και ασχολούμαστε” 

Μετά το ντόρο που προκλήθηκε με αφορμή την πρόθεση του δήμου Ανατολικής Σάμου να προβεί στην αλλαγή της ονοματοδοσίας του, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Διονυσίου, τοποθετηθηκε σχετικά  :

“Μου έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τις τελευταίες μέρες ο ντόρος που έχει γίνει με την αλλαγή του ονόματος. Δε μπορώ ακόμη να κατανοήσω (αν και προσπαθώ) , που είναι το εξωπραγματικό του θέματος.

Άλλωστε πρόκειται για δέσμευση της παράταξής μας και προεκλογικά. Αυτό δε, που μου προκαλεί εντύπωση και αγανάκτηση ταυτόχρονα είναι το γεγονός οτι θεωρείται μείζονος σημασίας το συγκεκριμένο θέμα από πολλούς και αναφέρεται οτι είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Προφανώς οι περισσότεροι (θέλω να πιστεύω) γνωρίζουν οτι η δημοτική αρχή δεν ασχολείται ΜΟΝΟ με αυτό αλλά και με πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον δήμο μας.

Δυστυχώς το μεταναστευτικό (αν και τεράστιο πρόβλημα) δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και ασχολούμαστε.

Δε καταλαβαίνω εάν μ αυτή τη λογική θα έπρεπε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια ώστε να περιμένουμε να λυθεί το μεταναυστετικό με την μικρή δυνατότητα και ευθύνη που έχει ένας δήμος σε ένα τέτοιο πρόβλημα , ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλα όπως η ονοματοδοσία, τα Απορρίμματα, η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου και άλλα.

Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε κάποια πράγματα όλοι μας με άλλο μάτι.

Τέλος, σχολιάζουμε για την ονοματοδοσία ΧΩΡΙΣ ακόμη να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για το πότε και κυρίως για το ΠΩΣ θα γίνει αυτό”.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Δύο προσλήψεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου, ναυαγοσώστης και υπάλληλος γραφείου

Παπαθεοφάνους προς Πλεύρη: «Η τοπική κοινωνία ξαναζεί την ανησυχία του 2015»

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: «Δεν θα δεχτώ νέα μεταφορά μεταναστών»

Η ΑναΣΑ ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Σάμο

Ο Πάρης Παπαγεωργίου ζητά ακύρωση μεταφοράς μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο