26.9 C
Σάμος
31/07/2025
Σαμιακά

Με ενθουσιασμό η Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

Περιγραφή εικόνας

Με ενθουσιασμό και μαχητικό πνεύμα που εκδηλώθηκε σε όλη τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μάη η Πορεία Ειρήνης στη Σάμο από το Παλαιόκαστρο στο Βαθύ, που διοργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ .

Στη πλατεία Παλαιοκάστρου τους οδοιπόρους της Ειρήνης υποδέχθηκε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» με γλυκίσματα και νερό, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρός του και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφία Παπανικολάου.

Την εκκίνηση της Πορείας έδωσε με σύντομη ομιλία του ο παλαίμαχος αγωνιστής του κινήματος , επίτιμος πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Δεμερτζής.

Σε όλη τη διαδρομή τα συνθήματα της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε έδιναν μαχητικό παλμό στη πορεία η οποία πέρασε από το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και μεταναστών και έφτασε στη πύλη του κέντρου παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσπέλαση. Εκεί διαβάστηκε από την Μαρία Βουλαρίνου μήνυμα στα αγγλικά της Επιτροπής Ειρήνης στο οποίο εκφράζονταν η αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η διεκδίκηση για άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στη Πλατεία Πυθαγόρα οι διαδηλωτές έφτασαν διασχίζοντας με συνθήματα μέρος της πόλης και ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους εκεί και λίγα λεπτά αργότερα με τους αθλητές που έτρεξαν τη διαδρομή από το Πυθαγόρειο στο Βαθύ, μεταφέροντας το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ».

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της γραμματείας Τίμος Χατζηλαγός. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δ. Καλογερή μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και κάλεσμα συμμετοχής των εργαζόμενων στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαίου.  στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων  από τον Δ. Μαυρατζώτη, τη Σοφία Σορόκου, την Αγγελική Βαλεοντή και την Έρη Ρίτσου.

Μετά την κεντρική ομιλία που έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ  Ρούλα Στεφανάκη, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καπετάν Λαχανάς» και αντιφασιστικά – αντιπολεμικά τραγούδια από την Νανά Νικολάου (αρμόνιο – τραγούδι) και Κώστα Μητσό κιθάρα.

Related posts

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin

Οργή αγροτών στη Σάμο: Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν τους αμπελώνες, η Πολιτεία απούσα

admin

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin