18/06/2026
Περιφερειακά

Με πρωτοβουλία Μουτζούρη συνεργασία Περιφέρειας Β.Α-Πανεπιστημίου Αιγαίου

Tην Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στο Λόφο Πανεπιστημίου υπογράφηκε η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η ανανέωση του μνημονίου, το οποίο είχε λήξει πριν τρία χρόνια υπεγράφη ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατά την διάρκεια της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας ανέφερε:

« Τα πανεπιστήμια τα οποία ξέρω πολύ καλά από την πορεία μου ως καθηγητής και Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και ως Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες μέσω ερευνητικών προγραμμάτων που εκτελούν σε θέματα ειδικοτήτων τους. Αυτό συμφέρει αφενός την τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου επωφελείται και η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς με τα έσοδα που έχει μπορεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θεωρούμε ότι αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τα νησιά μας καθώς μπορεί να συνδράμει όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Θα υπάρξει σχεδιασμός να επωφεληθούν όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από αυτή την συνεργασία.».

Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε πως η πρώτη συνεργασία μπορεί να είναι με τα Τμήματα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος για τους χειμάρρους και τα ρέματα της Λέσβου. Επιπλέον τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη του τουρισμού και το τμήμα της Χίου για την δημιουργία τουριστικού brand name για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πράσινο φως για την ανάδειξη της Αλυκής Σάμου με παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

«Η συναίνεση για τη δομή δεν ήταν λευκή επιταγή»: Επιστολή Μαυρατζώτη στον Υπουργό Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη

Ο Μουτζούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Λήμνο

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Έξι θέματα έθεσε η «Νέα Δυναμική»

Καλτάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε ειδική ρύθμιση για αύξηση των ορίων ήχου στα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες