26/10/2026
Σαμιακά

Νέες αφίξεις μεταναστών

metanastes

Πενήντα πέντε παράνομους εισερχόμενους μετανάστες εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι λιμενικές αρχές στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν να βρίσκονται πανω σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν για καταγραφή στο Λιμεναρχείο Σάμου ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, στη συνέχεια οδηγήθηκαν με mini van στο υπερπλήρες Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες της 11-12-19, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Φώτο αρχείου.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Έφτασαν 420 μετανάστες από την Κρήτη, πρώτη στο Ανατολικό Αιγαίο σε αριθμό μεταναστών

Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων του 1940 στη Σάμο: Πρόγραμμα και Ώρες Επισκέψεων

Σάμος: Εκδήλωση της 79 ΑΔΤΕ για το 18ο Σύνταγμα Πεζικού με ομιλητή τον Χ. Λαλούση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου

Ένας ιερέας, ένας λιμενάρχης και ένας ανθυπολοχαγός έφτιαξαν τον Άη Νικόλα του Ποταμιού

Αναβαθμίστηκε το σύστημα τηλεϊατρικής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου