16/09/2025
Περιφερειακά

Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή το τριήμερο 10-12/08/18

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ο τόπος που θα κάνεις το πέρασμά σου ως επισκέπτης. Τουρισμός είναι όλα: το τοπίο, ο πολιτισμός και η παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και οι ιδιαίτερες γεύσεις, οι άνθρωποι». Αυτά τα στοιχεία δίνουν ταυτότητα στον Τουρισμό.

Η σύνδεση του τουρισμού με την τοπική ανάπτυξη, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία προσδίδει ποιότητα και προστιθεμένη αξία στον τόπο και ένα αίσθημα ευθύνης και περηφάνιας στους κατοίκους για εκείνο το μοναδικό που τους χαρακτηρίζει: τα προϊόντα και τις ποικιλίες της γης τους, την τοπική γαστρονομία, τη σύνδεση με την παράδοση και τη φιλοξενία – με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα.

Όλοι εμείς στη Σάμο, την Ικαρία και τους Κορσαιούς νιώθουμε περήφανοι για τον τόπο μας, τη μακραίωνη ιστορία του, τη μοναδική ομορφιά της φύσης, αλλά και για την παραγωγή ονομαστών τοπικών προϊόντων. Σήμερα τα προϊόντα αυτά καλλιεργούνται με σύγχρονους τρόπους, με έμφαση στη βιολογική καλλιέργεια, συσκευάζονται και τυποποιούνται από σύγχρονες μονάδες και προσφέρονται για να τα απολαύσουμε στην τοπική κουζίνα αλλά και σε οποιοδήποτε τόπο επιθυμούμε.

Στηριζόμενοι λοιπόν στην στρατηγική μας επιδίωξη και μετά την περσυνή τεράστια επιτυχία των εκδηλώσεων που οργανώσαμε, με αποτελέσματα ορατά και μετρήσιμα για τους τοπικούς παραγωγούς, οργανώνουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου αλλά και με παραγωγικούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς των νησιών μας :

Tην 2η ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΗ»

Θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Σάμου το τριήμερο 10-12/08/18 με κύρια στόχευση οι τουριστικοί φορείς και οι επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική παραγωγή και να την εντάξουν στη διατροφή τους. Σε καλαίσθητα ξύλινα περίπτερα που θα στηθούν κατά μήκος της παραλιακής οδού της πόλης της Σάμου τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος μια σειρά από εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και δρώμενα μέσα από τις οποίες επώνυμοι ειδικοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα, την διατροφική τους υπεροχή και τα πλεονεκτήματά τους.

Φετινή κεντρική στόχευση θα είναι «Παρουσιάζουμε και καθιερώνουμε  το Σαμιακό πρωινό». Επίσης, την πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στη «Γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς» , που στη λογική του βιωματικού τουρισμού θα στηθεί τεράστιο υπαίθριο  πατητήρι όπου θα αναβιώσουμε την παραδοσιακή διαδικασία του τρύγου,  θα παραχθεί μούστος με τη συμμετοχή των επισκεπτών και θα παρασκευαστεί μουσταλευριά. Στην προσπάθεια αυτή θα είναι αρωγοί και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι που θα συμμετέχουν στα δρώμενα και θα παρασκευάζουν τη μουσταλευριά.

Παρακαλούνται όσοι από τους παραγώγους επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 15 Ιουλίου είτε μέσω mail στο ganti2@samos.gr είτε τηλεφωνικώς στο 2273350403.

 

Related posts

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οι παρεμβάσεις Καλτάκη για τη Χίο

admin

Σφοδρή διαμαρτυρία Καλτάκη για το κλείσιμο σχολείων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

admin

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin