08/09/2026
Περιφερειακά

Πράσινο φως ανάβει η Περιφέρεια στη δημιουργία υδατοδρομίων

eae0522385ba35e4e84a8db4271a9af8_XL

Πηγή: politischios.gr

Σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά στο εκκρεμές ζήτημα της δημιουργίας των υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο θα φέρει ο Δεκέμβρης, με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Ξενάκη να αποστέλλει έγγραφο σε όλα τα Λιμενικά Ταμεία της Περιφέρειας για τη δημιουργία υποδομών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στις 11 Οκτωβρίου, που επιτρέπει την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά.

Όπως εξήγησε ο Γ. Ξενάκης σε πρώτη φάση θα υπάρξει συνεννόηση με όλα τα Λιμενικά Ταμεία ώστε να συναποφασιστεί ο σχεδιασμός, με την Περιφέρεια να καλύπτει το σχετικό κόστος.

«Οι τελικές υποδομές που θα δημιουργηθούν σε κάθε νησί θα ανήκουν στο κάθε Λιμενικό Ταμείο, το οποίο στη συνέχεια θα δημοπρατεί τη χρήση του στους ενδιαφερόμενους φορείς», εξήγησε ο κ. Ξενάκης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Τα Τραγούδια που Αγαπήσαμε»: μουσική βραδιά στην Πλατεία Πυθαγόρα , την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Έκθεση «Προϊόντα του Βορείου Αιγαίου»

Όχι σε νέες μεταφορές μεταναστών σε Σάμο και Λέσβο αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου: «Στρατιωτικοποίηση» της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Γιάννης Κατσούλης: Ο γιατρός που έγινε η φωνή των νησιών μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου

Πυροσβεστική Βορείου Αιγαίου: Εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες για πυρκαγιές