15/09/2026
Σαμιακά

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη πόλη της Σάμου

prvtomagia sth samo

Με τήρηση των αποστάσεων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Πυθαγόρα  για την Πρωτομαγιά.

Στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση , που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ , μίλησε και ο Σταμάτης Φιλιππής , πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

«Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας . Και μέσα στις σημερινές συνθήκες δε ξεχνάμε ότι η πρωτομαγιά αποτελεί σύμβουλο αγώνα για την απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά τους .
Η πανδημία του Κορωναίου επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνετε , για να κάνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων ακόμη μεγαλύτερη , ακόμη πιο άγρια και απάνθρωπη . Αδιαφορώντας κυριολεκτικά για την ανθρώπινη ζωή ».

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του , είπε « εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στους συναδέλφους του κλάδους της υγείας . Οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και καθημερινά , οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους , μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες ».
Ακόμη απαίτησε να καλυφθούν τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών , που αποτελούν ουσιαστικά ανάγκες των εργαζομένων , των ασθενών και όλου του λαού .

Ακόμη απαίτησε να καλυφθούν τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών , που αποτελούν ουσιαστικά ανάγκες των εργαζομένων , των ασθενών και όλου του λαού . Να μην εκχωρηθεί καμία επιθυμία σε ιδιώτες . Η παροχή καθολικής , ολοκληρωμένης και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης είναι απαίτηση όλων .

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά στις 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ικαρίας και Σάμου

Νέες εξορμήσεις για υπογραφές υπέρ του Νοσοκομείου Σάμου

Αναμορφώνεται η κεντρική πλατεία στην Καστανιά με ιδιωτική δωρεά

Δραματική υποστελέχωση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου: «Φτάσαμε στο σημείο μηδέν»

Περιστατικό σε πτήση για Σάμο: 63χρονος Ολλανδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία

Αύξηση 13,7% στην κίνηση του αεροδρομίου της Σάμου τον Αύγουστο, ξεπέρασε τους 104.000 επιβάτες