6.1 C
Σάμος
24/02/2025
Πολιτικά

Ερώτηση στη Βουλή για το Νοσοκομείο Σάμου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Να αφήσει την προκλητική προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο Σάμου, καλούν τον Υπουργό Υγείας 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή Επικρατείας Έλενας Ακρίτα.

Το πρόσφατο περιστατικό με την κατάρρευση και τη νοσηλεία στην Αθήνα της μοναδικής μόνιμης Παιδιάτρου του νοσοκομείου Σάμου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και των συνεχών εφημεριών -με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μείνει χωρίς παιδίατρο εν μέσω της πιο θερμής τουριστικής σεζόν των τελευταίων χρόνων- ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που αποκαλύπτουν εύγλωττα τη διάλυση του ΕΣΥ.

Το αδιέξοδο των πολιτικών της κυβέρνησης και της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά, επιχειρηματικά κριτήρια έχει φέρει το ελάχιστο ενεργό υγειονομικό προσωπικό στα όριά του και πέρα από αυτά, με αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες.

Οι βουλεύτριες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεωργιάδη εάν προτίθεται να προσφέρει επιπλέον κίνητρα για τη στελέχωση των υγειονομικών δομών στις άγονες περιοχές ή θα συνεχίσει τις εμβαλωματικές λύσεις των εσωτερικών μετακινήσεων ιατρών, που με τη σειρά τους δημιουργούν νέα κενά.

*Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.2024-08-23-Ακρίτα-Νοσοκομείο-Σάμου-1

Related posts

Νέα Δημοκρατία Σάμου: Πρωτοχρονιάτικη πίτα με ανασκόπηση, πολιτικές αιχμές και παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα

admin

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin

Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με Ψηφιακό Διάλογο, Συμμετοχή & Καινοτομία

admin