06/11/2025
Σαμιακά

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην Πενσυλβάνια. Ο πρώην πρόεδρος, ενώ έδειχνε έναν πίνακα με τους αριθμούς των διελεύσεων στα σύνορα, δέχθηκε πυροβολισμούς, με τις ριπές να ακούγονται καθαρά. Λίγο μετά, ο Τραμπ εμφανίστηκε ελαφρά τραυματισμένος στο αυτί και αποχώρησε από τη σκηνή με αίματα, αν και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένας θεατής είναι νεκρός και δύο βαριά τραυματίες, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, τον οποίο εξουδετέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες. Ο δράστης βρισκόταν σε σημείο εκτός του συγκεντρωμένου πλήθους και σε υψηλότερη θέση, ώστε να έχει καλό στόχο.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έδρασαν άμεσα, πλησιάζοντας τον Τραμπ για να τον προστατεύσουν. Δημοσιογράφοι παρόντες στη συγκέντρωση αναφέρουν ότι άκουσαν μια σειρά από δυνατές εκρήξεις ή κρότους πριν την επέμβαση των πρακτόρων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και αναμένεται να κάνει διάγγελμα προς τους Αμερικανούς πολίτες στον απόηχο της επίθεσης. Η ενημέρωση του Μπάιντεν σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ήταν προκαταρκτική, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνει ότι ο Τραμπ είναι καλά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τραμπ απομακρύνθηκε από τη σκηνή μετά από εμφανείς πυροβολισμούς σε συγκέντρωση.

Μάρτυρας της επίθεσης εξήγησε στο NBC τις στιγμές που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. “Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στη σκηνή και φώναξαν ‘καθαρίστε δεξιά, καθαρίστε αριστερά’. Είπαν ‘σηκώστε τον’ και ο Τραμπ είπε ‘Πρέπει πρώτα να βάλω τα παπούτσια μου’””.

Άλλη μάρτυρας ανέφερε ότι αρχικά νόμιζε ότι οι κρότοι ήταν πυροτεχνήματα. “Είδα κάποιον στο πλήθος πίσω από τον κ. Τραμπ με αίμα στο πουκάμισό του. Φορούσε ένα λευκό πουκάμισο και μπορούσατε να δείτε ότι ήταν δίπλα σε κάποιον που αιμορραγούσε έντονα. Αυτή ήταν η πρώτη μου ένδειξη ότι κάποιος πραγματικά πυροβολήθηκε”.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AP / CNN / ABC / Reuters

Related posts

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin