21.7 C
Σάμος
17/10/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” στο Πυθαγόρειο

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Πυθαγορείου. Το Πυθαγόρειο είναι η πιο αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή της Σάμου, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται διάφορα προβλήματα καθημερινότητας· καθαριότητα, αποχετευτικό, κυκλοφοριακά ζητήματα, πεζοδρομήσεις, χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, νερό ύδρευσης και άλλα.

Κατά την περιοδεία της δημοτικής παράταξης, ο επικεφαλής της, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Απαντήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και ακούστηκαν οι προτάσεις της δημοτικής παράταξης.

Σύμφωνα με την “Ανατροπή”, οι προτάσεις και προτεραιότητες που βάζει για την περιοχή του Πυθαγορείου, είναι οι εξής:

1.      Ενιαία τιμολόγηση λογαριασμών τελών ύδρευσης σε όλη τη Σάμο, με θέσπιση κριτηρίων έκπτωσης, σε διάφορες κατηγορίες ατόμων ή περιοχών, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο του Πυθαγορείου, να πληρώνει το ακριβότερο νερό σε  έναν “ενιαίο” δήμο.

2.      Ανάδειξη και συντήρηση του αρχαίου θεάτρου (συντήρηση χώρων, επισκευή-συντήρηση σκηνής και κερκίδων) και δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων έξω από αυτό.

3.      Επέκταση πλακόστρωσης διάφορων δρόμων μέσα στο Πυθαγόρειο, όπως και προς Ρεματάκι.

4.      Συντήρηση-ασφαλτόστρωση δρόμου από τη διασταύρωση του δρόμου Πυθαγορείου-Βαθέος μέχρι το Ευπαλίνειο Όρυγμα και την Ιερά Μονή Σπηλιανής.

5.      Επέκταση δημοτικού φωτισμού προς την Ιερά Μονή Σπηλιανής.

6.      Πλήρης αξιοποίηση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, αλλά και αξιοποίηση-συντήρηση του παλιού δημαρχείου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί η πλατεία Ειρήνης.

Related posts

78 δημότες συμμετείχαν στην πιλοτική λειτουργία του Κολυμβητηρίου Καρλοβασίου

admin

Η Άννα Αντωνίου – Καργιωτάκη παραιτήθηκε από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου κατά της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση απορριμμάτων

admin

Με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Σάμου ο Λ. Στασινής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo

admin

Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου: Μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο

admin

14 κρίσιμα ζητήματα σε εκκρεμότητα – Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο»

admin

Η Σάμος «ταξιδεύει» στο Λονδίνο: Αυτόνομο περίπτερο στη WTM 2025

admin

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης 9/10  έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/10

admin

Σάμος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες απο απόψε μέχρι αύριο το μεσημέρι

admin