28.9 C
Σάμος
04/07/2024
Περιφερειακά

Καλτάκης προς Υπουργό Υγείας – Σοβαρές ποινικές και αστικές συνέπειες αν παραβιαστεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Υγείας για το μείζον θέμα που προέκυψε έπειτα και από την χθεσινή έκκληση του Διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝ Σάμου, Φάμπιο Τζιαρντίνα.

Αξιότιμε Υπουργέ,

παρά τις εξαγγελίες, τις συχνές προεκλογικές επισκέψεις κυβερνητικών Υπουργών, τα δελτία τύπου και τις υποσχέσεις, η πραγματικότητα διαψεύδει κατηγορηματικά την πλασματική εικόνα που κάποιοι προσπαθούν να προβάλουν για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Σύμφωνα και με την χθεσινή επιστολή του μάχιμου και αξιόλογου Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Φάμπιο Τζιαρντίνα η ΜΕΘ κινδυνεύει να κλείσει λόγω υποστελέχωσης του τμήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ παράλληλα εγκυμονεί άμεσα σοβαρό κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες που χρήζουν νοσηλείας στον ακριτικό νομό μας.

Έχοντας περάσει πλέον οι εκλογές και δεδομένης της ανάγκης ύπαρξης μιας άρτιας στελεχωμένης μονάδας υγείας σας καλούμε όπως φανείτε αντάξιοι των περιστάσεων και δείτε με προσοχή και επιμέλεια  τις ανάγκες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Σάμου.

Ως β´ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης η μόνη μας δυνατότητα είναι οι συνεχείς οχλήσεις προς εσάς μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας.

Τέλος σας επισημαίνω τις βαριές ποινικές και αστικές συνέπειες που έχετε εάν παραβείτε το συγκεκριμένο καθήκον της διασφάλισης της υγείας των πολιτών του νομού μας.

Related posts

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής

admin

Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης στη Θύμαινα

admin

Ανάληψη καθηκόντων προέδρου Περιβαλλοντικής Επιτροπής και Χωροταξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου για τα μεγάλα και χρονίζοντα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία

admin

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων στη Σάμο από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου

admin

Η 79 ΑΔΤΕ συμβάλλει στον καθαρισμό των επαρχιακών δρόμων στη Σάμο – Δήλωση Μαυρατζώτη

admin

Πολιτική Προστασία ΠΕ Σάμου: Καθημερινές πτήσεις με drones για την πρόληψη πυρκαγιών

admin