26/10/2026
Περιφερειακά

Με “εντέλλεσθε” απαντά η ΠΕ Σαμου στον εργολάβο για την τεράστια & αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου στα Αυλάκια

τελοσ-οκτωμβριο

Την επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των έργων κατά 6 μήνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που έδωσε ο σχετικός νόμος του κράτους, έκανε χρήση ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποιεί τις εργασίες στη περιοχή Αυλάκια. Αυτό ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Ο κ. Πανουράκης έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ενώ πάρα τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι θα τελειώσει τις εργασίες και θα δοθεί προς χρήση και η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, με τον κόσμο δικαιολογημένα να διαμαρτύρεται .Με “εντέλλεσθε” απαντά η ΠΕ Σαμου στον εργολάβο για την τεράστια & αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου στα Αυλάκια

Ο ανάδοχος έχει λάβει επίσης εντολή με σύνταξη μελέτης να συμπτυχθούν τα φανάρια που υπάρχουν στη περιοχή και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής κατά το ήμισύ τουλάχιστον.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

«Να κόψει το κεφάλι του και να το τελειώσει, είναι υποχρεωμένος. Δεν μπορεί να μας εμπαίζει ο συγκεκριμένος εργολάβος, δεν το επιτρέπω » είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Πανουράκης.

Ο εργολάβος από την πλευρά του, επικαλέστηκε με φωτογραφίες την επικινδυνότητά του έργου με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Σάμου να απαντούν με εντέλλεσθε έως 21 Μαΐου 2023 να παραδώσει το έργο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος .

«Έχουμε κάνει τα πάντα, είναι η νομοθεσία πολλές φορές που σου δένει τα χέρια. Τελειώνουν τα ψέματά, δεν το ανέχεται πλέον ο κόσμος ούτε και εγώ» σημείωσε κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στο σημείο είχε προκληθεί μεγάλη κατολίσθηση του βουνού μετά τον φονικό σεισμό στη Σάμο. Μέχρι τώρα οι οδηγοί κινούνται μόνο σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ενώ η ρύθμιση της κυκλοφορίας γίνεται με φωτεινούς σηματοδότες.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Αντικατάσταση του 50% των ταξί με πολυθέσια

Βόρειο Αιγαίο: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ζητούν λύσεις για τις φοιτητικές εστίες

Μουτζούρης για τα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: «Βαθιά οδύνη και οργή» για τους 12 νεκρούς

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2026

Παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γαστρονομική έκθεση «Piraeus Taste Fair 2026»