20 C
Σάμος
22/04/2025
Περιφερειακά

Συνέντευξη Τύπου από τη Δυτική Σάμο παραχώρησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στο ψηφοδέλτιο “Αλμα Ανάπτυξης στο βόρειο Αιγαίο” που θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια κατα την διάρκεια  Συνέντευξη Τύπου. Πρόκειται για τους Δέσποινα καλβίνου και Κωνσταντίνο Παυλή από τη Δυτική Σάμο.

Σχετικά με την απόφαση για το Επικούρειο, κ. Μουτζούρης, ανέφερε ότι μπορεί να λειτουργήσει και να παραχωρηθεί για εκδηλώσεις, έπειτα από αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ενώ διευκρίνισε ότι θα διασφαλιστεί η εκπροσώπηση όλων των συλλόγων του νομού.

Στη συνέχεια επισημάνθηκε ότι η Σάμος προηγείται στα έργα έναντι των άλλων νησιών, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα έργα της Δυτικής Σάμου που πραγματοποιούνται ή πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή αρχή.

Συντήρηση επαρχιακής οδού Καρλοβάσου Πύργου τμήμα Κούτσι

Άρση επικινδυνότητας οδού Σάμος Καρλόβασι

Άρση επικινδυνότητας οδού Καρλοβάσου Κουμεΐκων

Αλιευτικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου

Βατότητας οδού Άγιος Δημήτριος Καρλοβάσου

Άρση επικινδυνότητας Καρλόβασι Βαθύ

Αποκατάσταση ευστάθειας γέφυρας Καρλοβάσου

Αντικατάσταση κουφωμάτων Παναγιάς Καρλοβάσου

Συντήρηση οδικού δικτύου Βόρειας Σάμου

Καθαρισμός μικρού ρεμάτων Δυτικής Σάμου

Συνολικά τα έργα υπολογίζεται σε ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μελέτες που ολοκληρώθηκαν για τη Δυτική Σάμο είναι:

Λαογραφικό Μουσείου Κουμεΐκων,

Μελέτη αντιμετώπισης κρίσεων περιοχή Δρακαίων

Μελέτης αποκατάστασης ζημιών λιμένας Καρλοβάσου

Αποκατάσταση ευστάθειας στην περιοχή Φουρνιώτικο ρέμα, ενώ δόθηκαν 500.000 ευρώ στην περιφέρεια για να γίνει μελέτη για πέντε νέους της περιοχής.

Επιπλέον τόνισε ότι θα γίνει η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Καρλοβάσου. Την επόμενη εβδομάδα θα ανατεθεί η ολοκλήρωση της μελέτης του έργου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του Καρλοβάσου .

Ο κ Μουτζούρης αναφέρθηκε στην στασιμότητα στην εξέλιξη έργων των κτιρίων που ανήκουν στο πανεπιστήμιο κάτι που παρατηρείται και στη Χίο,  ωστόσο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας .

Σχετικά με το ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης τόνισε ότι 41 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στις επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ το μεγαλύτερο ποσό,  αναλογικά του πληθυσμού από άλλη περιφέρεια. Ενώ στο καινούργιο ΕΣΠΑ όπως επισήμανε, βοήθησε η κυβέρνηση, κατανέμοντας 394 εκατομμύρια ευρώ στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, 45% περισσότερο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ .

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο σφαγείο που προτίθεται να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια, όπως έκανε και στην Ικαρία, με τον περιφερειάρχη κατηγορηματικά να τονίζει ότι είναι σημαντικός ο χώρος να είναι με συναίνεση των δύο δήμων, αφού θα είναι διαδημοτικό.

Related posts

Το ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη

admin

286 δωρεάν μαστογραφίες και δύο εσπερίδες ευαισθητοποίησης στη Σάμο- Ευχαριστήριο

admin

Συνεδριάζει στη Σάμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου – Τα Θέματα

admin

Παρέμβαση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό: “Η οικειοθελής επιστροφή δεν είναι λύση, η Ευρώπη παρεμποδίζει τη βασική λύση”

admin

Συνάντηση Μουτζούρη με την Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου: Στήριξη στα αιτήματα για καλύτερη ποιότητα ζωής

admin

Πλήρως προσβάσιμοι όλοι οι χώροι της ΠΕ Σάμου μετά την τοποθέτηση Αναβατορίου στο Αμφιθέατρο

admin

Ελβετική Δημοσιογραφική αποστολή στη Σάμο και την Ικαρία για την προώθηση του Τουρισμού

admin

Πέθανε ο Δημήτρης Βουνάτσος

admin

Στο “Χιώτικο Σπίτι” της Νέας Υόρκης ο Κώστας Μουτζούρης

admin