18/06/2026
Πολιτικά

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελικά αποτελέσματα στη Σάμο

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε στη Σάμο σε δύο εκλογικά κέντρα, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι. Η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε χαμηλή, ωστόσο η διαδικασία διεξήχθη ομαλά.

Συνολικά, ψήφισαν 80 μέλη του κόμματος στα δύο εκλογικά κέντρα, με τα εξής αποτελέσματα:

Εκλογικό Κέντρο Βαθύ

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα στα κομματικά γραφεία, στην οδό Κονταξή 3, πλησίον της κεντρικής πλατείας Πυθαγόρα.

  • Συνολικοί ψήφοι: 51
  • Έγκυροι ψήφοι: 50
  • Σωκράτης Φάμελλος: 35 ψήφοι
  • Πάνος Πολάκης: 15 ψήφοι

Εκλογικό Κέντρο Καρλόβασι

Στο Καρλόβασι, οι εκλογές διεξήχθησαν στα κομματικά γραφεία, στη μικρή πλατεία της πόλης.

  • Συνολικοί ψήφοι: 29
  • Πάνος Πολάκης: 16 ψήφοι
  • Σωκράτης Φάμελλος: 12 ψήφοι
  • Νίκος Φαραντούρης: 1 ψήφος

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν έπειτα από την παραίτηση 12 εκλεγμένων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου, καθώς και των συντονιστών των 4 τοπικών οργανώσεων μελών. Επιπλέον, σημειώθηκε ένας αριθμός 20 συνολικών αποχωρήσεων από το κόμμα. Παρά τις δυσκολίες αυτές, η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά, με νέες εγγραφές μελών να ενισχύουν τον κομματικό κορμό στη Σάμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου δεσμεύεται να πορευτεί ενωτικά και αισιόδοξα υπό την ηγεσία του νεοεκλεγέντος προέδρου, Σωκράτη Φάμελλου. Οι προσδοκίες αφορούν την ενίσχυση της κομματικής συνοχής και τη μελλοντική διεύρυνση και συσπείρωση των μελών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το ΚΚΕ Σάμου επικρίνει τις αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών

Αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου: Φεύγει ο Κουτουλάκης, έρχεται ο Μάγγος

Επιβεβαιώνεται η μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο: Οι διαβεβαιώσεις Πλεύρη στον Στεφανάδη

Παράταση για τις ιαματικές πηγές ζητούν ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας

1,25 εκατ. ευρώ στους δήμους Σάμου και Ικαρίας – Τι αποφάσισε η ΚΕΚΑ

Νίκος Στεφανής: «Δεν ανήκω πλέον στη ΝΔ, με πλήγωσαν και πλήγωσαν το νησί μου»