26.1 C
Σάμος
12/10/2024
Ικαριακά

Ικαρία: Απελπιστική η εικόνα στον Ασκληπιό, τόπο προσωρινής διαμονής μεταναστών

Το κτήριο όπου στεγάζονταν τα ιαματικά λουτρά του “Ασκληπιού” στην Ικαρία βρίσκεται σήμερα σε άσχημη κατάσταση και χρησιμοποιείται προσωρινά για τη διαμονή μεταναστών σύμφωνα με την ikariaki.gr.

Οι συνθήκες εντός του κτιρίου είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές και επικίνδυνες. Οι τοίχοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με σοβάδες να έχουν πέσει, και υπάρχει μόνο μία τουαλέτα χωρίς καμία τήρηση υγειονομικών κανόνων.

Αυτοί οι χώροι χρησιμοποιούνται για προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, μητέρων και βρεφών, για διάστημα από λίγες ώρες έως δύο νύχτες, ανάλογα με τη συχνότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, τα οποία μειώνονται τον χειμώνα. Ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν στον χώρο κυμαίνεται συνήθως από 20 έως 60.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος δεν καθαρίζεται τακτικά λόγω έλλειψης αρμόδιας αρχής και ανθρώπινων πόρων από τον Δήμο Ικαρίας. Ο Δήμος έχει θέσει το θέμα της έλλειψης πόρων και της αδυναμίας συντήρησης του συγκεκριμένου κτηρίου κατά την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Καιρίδη.

Το ζήτημα των αυξημένων αφίξεων μεταναστών στην Ικαρία έχει προκαλέσει ανησυχία σε φορείς και κατοίκους του νησιού. Απαιτούνται άμεσες λύσεις από την Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής διαμονή για τους ανθρώπους που εντοπίζονται στις ακτές, πριν την αναχώρησή τους προς τη Σάμο ή την Αθήνα, αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις υγειονομικού χαρακτήρα.

Related posts

Ελλείψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε Ικαρία & Φούρνους

admin

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών της «Ίκαρος Άνεμος»: Κινητοποίηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

admin

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ικαρία – Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες

admin

Φανούρης Καρούτσος: Υπό την πίεση του λαού η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας για τα πρόσφατα περιστατικά βίας στο νησί

admin

Συναγερμός στην Ικαρία για το δηλητηριώδες έντομο

admin

“Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο” – Ευχαριστίες από τον Δήμο Φούρνων Κορσεών

admin

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του Δήμου Φούρνων Κορσέων

admin

Στρατηγικά Λιμενικά Έργα στην Ικαρία και τους Φούρνους

admin