18/10/2026
Σαμιακά

Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος – “Διώχτηκαν οι λιγοστοί πρόσφυγες οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν”

79373097_2529151593880066_2440834986673176576_o

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος

Tη Τρίτη 17/12 στην πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου, και με την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του Δημάρχου, δίνοντας το παράδειγμα και στους πολίτες να συνεχίσουν τέτοιες συμπεριφορές, διώχτηκαν οι λιγοστοί πρόσφυγες οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν σε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα, για τις συνθήκες στο ΚΥΤ (οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφορεί).

Σύμφωνα και με μαρτυρίες πολιτών, η βία φραστική και σωματική συνεχίστηκε και σε άλλους αλλοδαπούς περαστικούς οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία, με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν εκεί.

Τέτοιες συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες είναι κατακριτέες, επικίνδυνες και απέχουν από το θεσμικό ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν .

Ιδιαίτερα ανησυχητική η συμπεριφορά των πολιτών που επιλέγουν τέτοιες πρακτικές για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των προσφύγων που υπάρχει στον τόπο μας δεν επιλύεται με τέτοιες μεθόδους. Οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αυτές που πρέπει να αλλάξουν.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

10 χρόνια BIOMED: Το διαγνωστικό κέντρο επιστρέφει την αγάπη στην κοινωνία της Σάμου

Αναχώρησαν 190 άτομα από την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή με το «Νήσος Ρόδος»

Σινέ Ολύμπια: 66 χρόνια κινηματογραφικής ιστορίας στη Σάμο

Σάμος: Χωρίς φοιτητική στέγη 42 δικαιούχοι στο Καρλόβασι

Η Σάμος διεκδικεί ξανά τη γερμανική αγορά: Από 60.000 Γερμανούς τουρίστες έπεσε στους 20.000

Η 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» μοιράζει ψωμί και καφέ στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου