08/05/2025
Πολιτικά

Ν.Μπελαβίλας: Tο πρόβλημα είναι η εγκατάλειψη της σεισμόπληκτης Σάμου

Μία τελευταία και οριστική απάντηση στην Τοπική Οργάνωση Σάμου της Νέας Δημοκρατίας

 

Παλαιόκαστρο Σάμου, 16 Ιουλίου 2022

Κύριοι της Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου ΝΔ

Ο ανώνυμος συντάκτης της νέας ανακοίνωσης σας ή έχει πρόβλημα ανάγνωσης και κατανόησης της ελληνικής γλώσσας ή στήνει fake news για να ξεφύγει από το αμείλικτο ερώτημα που ετέθη την περασμένη εβδομάδα και δεν έχετε απαντήσει ακόμη: Τι γίνεται με τα χίλια σεισμόπληκτα κτίρια, με τα χίλια νοικοκυριά της Σάμου που αναμένουν είκοσι μήνες αυτά που υποσχεθήκατε και τα 80 εκ ευρώ;  Τι γίνεται με τους δεκάδες κατεστραμμένους ναούς, σχολεία, δημόσια κτίρια;

Ας ξαναδιαβάσει παρακαλώ αργά και προσεκτικά το απόσπασμα της πρώτης ανακοίνωσης σας, όπου αντί να απαντήσει για τους σεισμούς ανατρέχει στο 1994(!): «Είδαμε επίσης  ότι είχε μαζί του (ο Αλέξης Τσίπρας) και τον κ. Μπελαβίλα βασικό μέλος της ομάδας του έφτιαξε το χωροταξικό της Σάμου που αποτελεί από το 1994  τροχοπέδη για την ανάπτυξη του νησιού.»

Ξανά η απάντηση μου μήπως και την καταλάβει: Όχι δεν έκανα το χωροταξικό της Σάμου του 1994. Το επέβλεψε, ενέκρινε και αποπλήρωσε ο Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατσιγιάννης τον Σεπτέμβριο του 1992 και το έκανε Προεδρικό Διάταγμα η επόμενη κυβέρνηση μετά από τρία χρόνια χωρίς να αλλάξει ούτε μία γραμμή. Δυστυχώς για εσάς αυτή είναι η αλήθεια.

Με τη νέα ανακοίνωση σας επανέρχεστε ανοήτως με μία συνέντευξη μου, του 2019 ανακαλύπτοντας δήθεν την κρυμμένη πληροφορία. Λέω τότε στην Ευγενία Λουπάκη στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο επί λέξει: «Με την Σάμο έχω ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ως μέλος της ομάδας που έφτιαχνε το χωροταξικό των νησιών». Βεβαίως και είναι αλήθεια, έχω ασχοληθεί πάρα πολλές φορές. Με δύο συνέδρια για το Βαθύ και τη Σάμο, με έξι βιβλία για το Αιγαίο και τη Σάμο, με εικοσαετή διδασκαλία στο Πολυτεχνείο και με διαλέξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το Αιγαίο, όπου περίοπτη θέση έχει η Σάμος. Με αυτές μου τις γνώσεις συνέβαλα όσο μπορούσα στο νομοσχέδιο για τη «Θαλάσσια Χωροταξία» του 2018.  Για να μην το  ξαναμπλέξετε σας ενημερώνω ότι αυτό με το οποίο ασχολήθηκα (το 2018 και όχι το 1994) έχει σχέση μόνο με τη θάλασσα, δηλαδή – ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα, μεταφορές, λιμάνια, αγκυροβόλια, θαλάσσια πάρκα κλπ και δεν έχει ουδεμία σχέση με το περιβόητο σχέδιο του 1994, τις πόλεις, τους αγρούς, τα δάση και τη δόμηση.

Τελικά όμως για να φύγουμε από το μακρινό 1994 και να έρθουμε στο δραματικό 2022, το πρόβλημα είναι η εγκατάλειψη της σεισμόπληκτης Σάμου. Το παλιό χωροταξικό είναι η κουρτίνα που εφεύρατε, ένα τέταρτο του αιώνα μετά, για να κρυφτούν οι ευθύνες του σήμερα. Είπαμε για να λυθεί, χρειάζονται άλλες ιδέες και άλλα μυαλά. Όχι ανώνυμοι συντάκτες ψευδών ειδήσεων.

Related posts

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin

“Να εφαρμοστεί η Οδηγία για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά”

admin

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα σε Σάμο και Ικαρία

admin

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Σεισμόπληκτη Σάμος: Ανοιχτή πληγή 5 χρόνια μετά – Ενημέρωση Στεφανάδη με νέα στοιχεία για τις αποκαταστάσεις

admin

Προκήρυξη 13 Μόνιμων Ιατρών για τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

admin

Εξελίξεις στα έργα υποδομής της Ικαρίας: Τι συζήτησαν Στεφανάδης και Καρούτσος

admin