Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου μέσω της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με στόχο την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Σε αυτό το πλαίσιο υποδέχτηκαν τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Στάντζο και τους συνεργάτες του, ο Σπυρίδων Φλογαΐτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του EPLO, ο Ιωάννης Μαρδίκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλοι συνεργάτες. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του EPLO στην Πλάκα. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Στάντζος εξέφρασε την σημασία της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί και την αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που έχει δεχτεί η Σάμος. Ο Πρόεδρος Σπυρίδων Φλογαΐτης αναφέρθηκε στην τιμή του οργανισμού να συμβάλει με την τεχνογνωσία του στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών. Στην συνέχεια ο Ιωάννης Μαρδίκης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης και τέλος, η Αλεξία Σπυριδωνίδου, Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου, αναφέρθηκε στα ζητήματα στρατηγικής για την προώθηση του βιώσιμου και κυκλικού μοντέλου ανάπτυξης στην Σάμο, με βάση τις εθνικές και τις διεθνείς εξελίξεις για το κλίμα και την ανάπτυξη.
Λίγα λόγια για τον EPLO και το Ινστιτούτο: O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) είναι διεθνής οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το 2004 ενώ αποτελεί συνέχεια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου που ιδρύθηκε το 1995. Στο ΔΣ του EPLO συμμετέχουν 17 χώρες, 7 δημόσιες αρχές και 73 πανεπιστήμια και ινστιτούτα από όλο τον κόσμο. Το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής προωθεί κυκλικές και βιώσιμες πρακτικές, την κλιματική και περιβαλλοντική διπλωματία ώστε να ενσωματώσει την Κυκλική Οικονομία σε όλους τους τομείς τοπικών, εθνικών αλλά και Ευρωπαϊκών πολιτικών. Στόχος του Ινστιτούτου είναι η προσαρμογή των τοπικών Κυβερνήσεων, Περιφερειών, Δήμων, Ιδιωτικών Φορέων και άλλων ενδιαφερομένων στο νέο οικονομικό μοντέλο, δημιουργία νέων επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης