13.3 C
Σάμος
18/02/2025
Σαμιακά

Η κλαδοκοπή στην περιοχή του Κερκήτειου φέρνει αντιδράσεις

Ξεκίνησε η κλαδοκοπή στην περιοχή του Κερκήτειου  ρέματος από τον κόμβο της ΔΕΗ στο Καρλόβασι , μέχρι την έξοδο της παραρεμάτιας περιοχής  και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής προέβαλλε επιτακτική η ανάγκη κοψίματος των κλαδιών, διότι υπήρχε επικινδυνότητα.
Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της Σταματίας Ράπτη στο “Φως της δημοσιότητας¨, αναφέρει :
Ο κ. Αντιδήμαρχος επιδείκνυε το χαρτί απόφασης από την επιτροπή ποιότητας ζωής και την έκθεση της αρμόδιας γεωπόνου του δήμου, όπου και εδώ υπάρχουν προεκτάσεις.

Δυο Καρλοβασίτες ήταν παρόντες στην συνεδρίαση και επικοινωνήσαμε και με τους δυο. Ο κ. Γιώργος Διακοσταμάτης μας είπε ότι την πρώτη φορά που η πρόταση ήρθε στο συμβούλιο και προέβλεπε την κοπή κάποιων δένδρων, ομόφωνα το απέρριψαν. Στην δεύτερη συνεδρίαση ομόφωνα ψήφισαν την κλαδοκοπή, αλλά την κατάλληλη περίοδο.

Με τον δεύτερο κύριο που επικοινωνήσαμε τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη μας είπε ότι δεν έχει επίσης υπογράψει την κοπή των δένδρων, παρά μόνο το μερικό κλάδεμα τους και πάλι όμως την κατάλληλη εποχή.

Η τρίτη κυρία που είναι στην  επιτροπή ποιότητα ζωής την κ. Καραγιαννη Ιωάννα, επίσης επικοινωνήσαμε και μας ανέφερε ότι δεν ήταν παρούσα στην συνεδρίαση, αλλά και να ήταν  δεν θα ψήφιζε το θέμα διότι η αυτοψία που διενήργησε η γεωπόνος κάνει λόγο για κόψιμο 6 δένδρων .
 Όμως ένσταση προβάλλουν και οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, οι οποίοι κρίνουν ότι παρακάμφθηκε η νομοθεσία και δεν έλαβαν γνώση του θέματος και όπως προβλέπει ο Καλλικράτης .
Ο κύριος Αντιδήμαρχος μας είπε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τον καθαρισμό δεν θα πληρωθεί , ο ίδιος  όμως μας εξέφρασε διαφορετική άποψη.
Και αναρωτιόμαστε έγινε ο διαγωνισμός όπως η νομοθεσία προβλέπει και επιλέχθηκε η μικρότερη προσφορά, η το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση;

Related posts

Πρόγραμμα Ψυχοσάββατου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Σάμου

admin

Οι Αγρότες της Σάμου σε οργανωμένη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

admin

Σάμος και Ικαρία ενώνουν τις φωνές τους για τη μη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη

admin

«Όχι» στη μετατροπή Σχολείων σε «Ωνάσεια» – Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία

admin

Traveller365: Η Σάμος και 8 ακόμα οικονομικοί παράδεισοι για αυτό το καλοκαίρι

admin

Αναλυτικό πρόγραμμα δρομολογίων του ΕΓ-ΟΓ «ΣΤΑΥΡΟΣ» για την περίοδο 17-28 Φεβρουαρίου

admin

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στο 4ο Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής στη Σάμο

admin

Ο Γεώργιος Μπράνης επιστρέφει στη Σάμο ως Αστυνομικός Διευθυντής

admin

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ ΜΥΚΑΛΗ

admin