11/09/2025
Σαμιακά

Πως 6 γιατροί από τη Σάμο έγραφαν πλαστές συνταγές

Στις σημαντικότερες περιπτώσεις για το 2016 κατατάσσει η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης την υπόθεση που διερευνήθηκε με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ και διαπιστώθηκε ότι πλέον των 1000 ιατρών πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων 6 στη Σάμο παρέβησαν οδηγία για γνωμάτευση και χρησιμοποιούσαν την ίδια φωτογραφία βλάβης για διαφορετικούς ασφαλισμένους.
Αναφέρεται συγκεκριμένα στην ετήσια έκθεση Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου για το 2016, τα εξής στα πεπραγμένα της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης:

Στο πόρισμα των ελεγκτών αναφέρεται:

“Διερευνήθηκε υπόθεση, με βάση στοιχεία της Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπιστώθηκε ότι πλέον των 1000 ιατρών παραβαίνουν την οδηγία του ΕΟΠΥΥ περί έκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για χορήγηση επιθεμάτων κατακλίσεων με χρήση και της εικόνας του έλκους. Χρησιμοποιείται δηλ. η ίδια φωτογραφία βλάβης, από διαφορετικούς ιατρούς ή τον ίδιο γιατρό, για διαφορετικούς ασφαλισμένους, με χρήση αναληθών στοιχείων (ανεύρεση φωτογραφιών βλάβης δέρματος που επισυνάφθηκαν σε περισσότερες της μίας γνωμάτευσης).Οι φωτογραφίες έλκους ταυτοποιήθηκαν μεταξύ τους με τη μέθοδο της ψηφιακής ανάλυσης, από τη Δ/νση Πληροφορίκής του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις δηλώθηκε αναληθώς στη γνωμάτευση και η συνύπαρξη νόσου Σακχαρώδους διαβήτη σε ασφαλισμένους στους οποίους χορηγήθηκαν επιθέματα”.

Η κατανομή των ιατρών αυτών ανά περιοχή παρουσιάζεται στον κάτωθι πίνακα:

 

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin

Αεροδρόμιο Σάμου επιβατική κίνηση : +10,5% στο εσωτερικό, -5,1% στο εξωτερικό τον Αύγουστο

admin

Διαμαρτυρία για την υγεία στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Επετειακό συλλείτουργο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

admin

Τραυματισμός 30χρονου οδηγού δικύκλου μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο στον Πύργο Σάμου

admin

Ο Δημήτριος Βακεντής από τη Σάμο στην ηγεσία της ΑΣΔΕΝ

admin

Πότε θα γίνει ο Αγιασμός σε δημοτικά και νηπιαγωγεία Σάμου – Όλο το πρόγραμμα

admin

Ζιφιός πάνω από τη θαλάσσια τάφρο της Ικαρίας

admin