10/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» την Πέμπτη στη Σάμο

480789408_1312078086708553_3064764696539632745_n

Άσκηση πλήρους ανάπτυξης με κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» διεξάγει την Πέμπτη 21 Μαΐου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, σε δασική και αγροτική περιοχή μεταξύ Χώρας και Μαυρατζαίων.

Η άσκηση ξεκινά στις 10:00 π.μ. και το σενάριο προβλέπει εκδήλωση πυρκαγιάς σε κινούμενο αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο κοντά στο Εθελοντικό Κλιμάκιο Χώρας. Η φωτιά, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επεκτείνεται γρήγορα στο παρακείμενο δάσος και απειλεί διαδοχικά την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τον οικισμό των Μαυρατζαίων, το Στρατόπεδο 79 ΕΑΡΜΕΘ, τον αρχαιολογικό χώρο και τον οικισμό του Ηραίου.

Οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν καταστολή σε τρεις τομείς, οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση κατοίκων, ενεργοποίηση Στοιχείου Διοίκησης Συμβάντος σε επίπεδο Δήμου και συνεργασία με τη στρατιωτική μονάδα 79 ΕΑΡΜΕΘ. Θα έχει επίσης ειδικά μνημόνια για την προστασία θρησκευτικών και αρχαιολογικών υποδομών.

Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών και τη σχετική οδική σήμανση. Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την άσκηση καλούνται να βρίσκονται στο παρατηρητήριο πλησίον του Στρατοπέδου 79 ΕΑΡΜΕΘ έως τις 09:30 π.μ.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες

Τέσσερις υπήκοοι Τουρκίας συνελήφθησαν στη Σάμο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Ένωση Αστυνομικών Σάμου: «Οι ανήλικοι μαθητές δεν έμειναν σε κρατητήρια»

Πλήρωσε 1.004,19 ευρώ για κινητό που δεν παρέλαβε ποτέ