7.8 C
Σάμος
22/02/2025
Σαμιακά

Οι νέοι sommelier εκπαιδεύονται με σαμιώτικα κρασιά

Στον κόσμο του κρασιού, η Ελλάδα συνεχίζει να συναρπάζει με την παράδοσή της, ειδικά στα γλυκά κρασιά, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της πολυετούς οινικής κληρονομιάς και του πάθους των παραγωγών τους. Τα γλυκά κρασιά της χώρας μας, άλλωστε, ενσωματώνουν όχι μόνο τη δυναμική των ποικιλιών, αλλά και την τεχνογνωσία αιώνων.

Στο πλαίσιο ειδικού σεμιναρίου που διοργανώθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, η διακεκριμένη οινολόγος και καθηγήτρια της σχολής, κ. Χρύσα Γιατρά-Μπατζή, παρουσίασε στους εκπαιδευόμενους τις μοναδικές ιδιαιτερότητες της παραγωγής και οινοποίησης των ελληνικών γλυκών κρασιών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία επιδόρπιων οίνων με παραδοσιακές τεχνικές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τις γευστικές και αρωματικές ιδιότητες κάθε ετικέτας, βιώνοντας μια εμπεριστατωμένη οινική εμπειρία.

Ιδιαίτερη θέση στο σεμινάριο κατείχαν τα πολυβραβευμένα γλυκά κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ Σάμου). Τα κρασιά αυτά αναγνωρίζονται διεθνώς για την άριστη ποιότητά τους και την πλούσια γεύση τους, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του μοσχάτου σταφυλιού που καλλιεργείται στο αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Οι συμμετέχοντες όχι μόνο εμβάθυναν στις γνώσεις τους για τα ελληνικά κρασιά, αλλά απέκτησαν και εμπειρίες που θα βελτιώσουν τις γευστικές ικανότητές τους, αναδεικνύοντας την σύνδεση της σύγχρονης εκπαίδευσης με την πλούσια παράδοση του ελληνικού αμπελώνα.

Related posts

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin

Στάση εργασίας από τους εμπορικούς συλλόγους στη μαύρη επέτειο των Τεμπών

admin

ΕΜΥ: Έως τη Δευτέρα η κακοκαιρία “Coral” – Πού θα χιονίσει

admin

“Μας πλήγωσαν”: Η παραίτηση Χιώτη – Βαρβούνη απο την ΕΟΚ Σάμου και οι αιχμές

admin

Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Η Σάμος ενώνει τη φωνή της για τα Τέμπη

admin

Δράση αναδάσωσης από Μαθητές στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Κοινό Υπόμνημα για την Υγεία στο Νομό Σάμου: Κατάθεση στο Υπουργείο Υγείας

admin