Στον κόσμο του κρασιού, η Ελλάδα συνεχίζει να συναρπάζει με την παράδοσή της, ειδικά στα γλυκά κρασιά, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της πολυετούς οινικής κληρονομιάς και του πάθους των παραγωγών τους. Τα γλυκά κρασιά της χώρας μας, άλλωστε, ενσωματώνουν όχι μόνο τη δυναμική των ποικιλιών, αλλά και την τεχνογνωσία αιώνων.
Στο πλαίσιο ειδικού σεμιναρίου που διοργανώθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, η διακεκριμένη οινολόγος και καθηγήτρια της σχολής, κ. Χρύσα Γιατρά-Μπατζή, παρουσίασε στους εκπαιδευόμενους τις μοναδικές ιδιαιτερότητες της παραγωγής και οινοποίησης των ελληνικών γλυκών κρασιών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία επιδόρπιων οίνων με παραδοσιακές τεχνικές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τις γευστικές και αρωματικές ιδιότητες κάθε ετικέτας, βιώνοντας μια εμπεριστατωμένη οινική εμπειρία.
Ιδιαίτερη θέση στο σεμινάριο κατείχαν τα πολυβραβευμένα γλυκά κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ Σάμου). Τα κρασιά αυτά αναγνωρίζονται διεθνώς για την άριστη ποιότητά τους και την πλούσια γεύση τους, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του μοσχάτου σταφυλιού που καλλιεργείται στο αιγαιοπελαγίτικο νησί.
Οι συμμετέχοντες όχι μόνο εμβάθυναν στις γνώσεις τους για τα ελληνικά κρασιά, αλλά απέκτησαν και εμπειρίες που θα βελτιώσουν τις γευστικές ικανότητές τους, αναδεικνύοντας την σύνδεση της σύγχρονης εκπαίδευσης με την πλούσια παράδοση του ελληνικού αμπελώνα.