20.5 C
Σάμος
01/06/2025
Πολιτικά

ΚΙΝΑΛ Σάμου : Θεσμική εκτροπή ο διαχωρισμός των δήμων

Άκαιρη χαρακτηρίζει το θέμα του διαχωρισμού των δήμων η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ Σάμου, αναφέροντας πως αποτελεί θεσμική εκτροπή και παράλληλα επισημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν να πληροφορηθούν και να κρίνουν, χωρίς κομματικά συμφέροντα, αυτό που ωφελεί τον τόπο.

Η Ν.Ε ΚΙΝΑΛ Σάμου αναφέρει:

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ως προς το θέμα του διαχωρισμού των Δήμων, ότι ο επανασχεδιασμός του Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 80 ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση στην κοινωνία και διάλογος με τους φορείς, είναι άκαιρος και αποτελεί θεσμική εκτροπή.

 

Αποτελεί πολιτικό αντι-θεσμό επίσης η όποια συζήτηση να διεξάγεται εν κρυπτώ σε «κλειστές» συσκέψεις με συμμετοχή ατόμων χωρίς αρμοδιότητα.

Η Αυτοδιοίκηση έχει ως πηγαία ευθύνη τη διαφύλαξη της πολιτικής και κοινωνικής συνοχής και σκοπό την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να συντελεστεί μόνο σε συνθήκες διαφάνειας, σε γόνιμο διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς, χωρίς αποκλεισμούς και ομαδοποιήσεις με συμφέροντα. Η δημοκρατία δεν φοβάται τις αλλαγές και αποσκοπεί στην πρόοδο του τόπου.

Η κοινωνία πρέπει να μπορεί να πληροφορηθεί και εν τέλει έχει δικαίωμα να κρίνει -χωρίς κομματικά ή άλλα συμφέροντα- αυτό που ωφελεί τον τόπο.

Η ΝΕ ΚΙΝΑΛ Σάμου έχει τη θέση ότι πρέπει να δοθεί ο χρόνος στους ενεργούς πολίτες να διαπιστώσουν, με γνώση των πραγμάτων, αυτό που ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας και να αποφασίσουν με δημιουργικό τρόπο και πνεύμα”.

 

Related posts

Εγκαίνια πλωτού ασθενοφόρου στους Φούρνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου: Εκλογή Συνέδρων την Κυριακή 1η Ιουνίου ενόψει του 5ου Συνεδρίου

admin

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σάμου προς Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.: «Η επικοινωνία δεν είναι ουσία, ούτε οι υποσχέσεις έργο»

admin

ΔΕΕΠ Νομού Σάμου -Επίσκεψη Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα

admin

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ απαντά στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ για την επίσκεψη Κουτσούμπα

admin

Απάντηση Βουλευτή Σάμου σε Κουτσούμπα: “Η Σάμος προτεραιότητα με σειρά έργων”

admin

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη Σάμο

admin

Δ. Κουτσούμπας στο Βαθύ Σάμου: “Ηρωικές οι προσπάθειες των υγειονομικών”

admin

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο της Ικαρίας

admin