30 C
Σάμος
25/08/2025
Περιφερειακά

Μουτζούρης: «Ορισμένοι δεν μαθαίνουν από λάθη και επιμένουν σε πολιτικές που κατέστρεψαν τα νησιά»

Περιγραφή εικόνας

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«  Ως πολιτικό πρόσωπο αλλά και ως ακαδημαϊκός  δεχόμουν, δέχομαι και θα δέχομαι ως οφείλω την καλόπιστη κριτική που ασκείται προς όφελος της κοινωνίας. Η θεσμική μου θέση απαιτεί να εκπροσωπώ την βούληση και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες με εξέλεξαν.

Δηλώσεις που υπονοούν ότι είμαι υπαίτιος για τις τραγικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό είναι συκοφαντικές και ψευδείς. Από την πρώτη στιγμή με σταθερές θέσεις και επιχειρήματα  τόνισα ότι το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσεως είναι Ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Παρά το γεγονός  ότι οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν την αποσυμφόρηση των νήσων και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, παρατηρούμε προσπάθειες το  «ΟΧΙ»  να γίνει  «ΝΑΙ»  με διλήμματα  «ή νέες δομές ή παραμένουν οι υπάρχουσες» .

Άλλωστε η  επίσκεψη της  κας Γιόχανσον αποκάλυψε ότι  δεν επιθυμεί  να συζητήσει από μηδενική βάση αλλά να εκτελέσει  τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της για νέες ανοιχτές  δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Απορώ ορισμένοι γιατί δεν μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος και επιμένουν σε πολιτικές που κατέστρεψαν τις ζωές των νησιωτών.

Από την αρχή επεσήμανα  ότι  χωρίς την συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να υπάρξει  κανένα έργο ειδικά όταν αυτό στο μέλλον θα καταστήσει τα νησιά σε μόνιμες κατοικίες δυστυχισμένων ανθρώπων.

Δεν συμφωνώ κατ’ ουδένα τρόπο  με  πολιτικές  που μακροπρόθεσμα μετατρέπουν τα νησιά μας σε γκρίζες ζώνες.

Τα εκατομμύρια των ευρώ  που η Ευρώπη επιθυμεί να δαπανήσει  για τις τεράστιες δομές μεταναστών στα νησιά  οφείλει  να τα καταβάλει,  ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευημερίας  στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδας  ενισχύοντας  ζωτικής σημασίας έργα  που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα  τα αναδείξουν πολιτιστικά, τουριστικά και κοινωνικά.

Τα χρήματα αυτά τα οφείλει η Ευρώπη στις νήσους για τα όσα υπέστησαν όλα αυτά τα έτη από τις συνέπειες της μεταναστευτικής  κρίσεως.»

Related posts

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μεταβαίνει επειγόντως στη Χίο λόγω της πυρκαγιάς

admin

Μουτζούρης: Εντυπωσιακή αύξηση τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Η ταξιδιωτική εκπομπή “Χωρίς Πυξίδα” στην Ικαρία και τη Σάμο: Τι θα δούμε στα αφιερώματα της ΕΡΤ

admin

Μήνυμα του Περιφερειάρχη για την 201η επέτειο της Ναυμαχίας της Μυκάλης

admin

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύουν το Βόρειο Αιγαίο

admin

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin