19/06/2026
Δήμος

Νέοι προβλήτες και 74 θέσεις ελληνισμού για το λιμάνι Καρλόβασου με 2,5 εκατ. ευρώ

Δύο νέους προβλήτες συνολικού μήκους 185 μέτρων και 74 θέσεις ελλιμενισμού αποκτά το λιμάνι Καρλόβασου, με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή τεχνικού δελτίου ένταξης του έργου στον άξονα προτεραιότητας 2.2 – Λιμενικές Υποδομές.

Πρόκειται για την κατασκευή δυο προβλητών με  πλάτος 5 μέτρα  και μήκους 90 μ. και 95 μ. κάθε μία, σε συνεχόμενη διάταξη στο νότιο κρηπίδωμα της υφιστάμενης λιμενολεκάνης όπου δημιουργούνται δυο επιμέρους λιμενολεκάνες με δυνατότητα ελλιμενισμού συνολικά 74 σκαφών έως 15 μέτρα μήκους.

Το έργο αποτελεί αίτημα του Δήμου Σάμου που διεκδίκησε επίμονα η Δημοτική Αρχή. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης αποδέχτηκε το αίτημα, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Δύο προσλήψεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου, ναυαγοσώστης και υπάλληλος γραφείου

Παπαθεοφάνους προς Πλεύρη: «Η τοπική κοινωνία ξαναζεί την ανησυχία του 2015»

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: «Δεν θα δεχτώ νέα μεταφορά μεταναστών»

Η ΑναΣΑ ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Σάμο

Ο Πάρης Παπαγεωργίου ζητά ακύρωση μεταφοράς μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο