16/11/2025
Περιφερειακά

Μουτζούρης: Δεν θα γίνουν τα νησιά μας κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους μετανάστες

Στο χτεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας ΕΣΤΙΑ δημοσιεύεται ρεπορτάζ από την πρόσφατη επίσκεψη του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και την δομή μεταναστών της Μαλακάσας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο λόγος της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου ήταν η επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία στις χώρες πρώτης υποδοχής δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία. Γίνεται εκτενής αναφορά στην Βάστρια και το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν εκεί χιλιάδες μετανάστες που θα επιστραφούν.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου δηλώνει με τον εντονότερο τόνο, ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ξανά κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρώπης. Το Βόρειο Αιγαίο και οι νησιώτες φυλάττουν Θερμοπύλες και δεν αποδέχονται να αλλάξουν ξανά προς το δυσμενέστερο οι ζωές τους.

 

Related posts

Απάντηση Μουτζούρη στις παρερμηνείες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Βορείου Αιγαίου

admin

Παρέμβαση Παντελή Μπουρνιά στην ΕΝΠΕ για τα προβλήματα των νησιών

admin

Στήριξη Μουτζούρη στην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

admin

Υπογραφή σύμβασης για την τσιμεντόστρωση Μανωλάτες – Σταυρινήδες

admin

Θετικό κλίμα στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Βόρειου Αιγαίου

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Έκθεση “Marathon Expo 2025” – 5η συνεχόμενη χρονιά δυναμικής παρουσίας 

admin

Η Σάμος τιμήθηκε ως “Best Outdoor Escape” στα Greek Travel Awards 2025 – Διεθνής αναγνώριση για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

ΕΛΤΑ: Ομόφωνη αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στα λουκέτα

admin

Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη “9η Γιορτή Μελιού & Τοπικών Προϊόντων 2025”

admin