23/11/2025
Πολιτικά

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, έθεσε εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Παύλο Πολάκη, μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια ενός επεισοδίου που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης για νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο, επιτέθηκε λεκτικά σε συνεργάτιδα του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Με έντονο ύφος, ο βουλευτής Χανίων είπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου», και συνέχισε: «Έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό».

Η επίθεση προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους. Ο βουλευτής κ. Βαρτζόπουλος επισήμανε ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, η οποία, εμφανώς σοκαρισμένη, ξέσπασε σε κλάματα, όπως και η συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη.

Η κ. Λινού δήλωσε: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Το περιστατικό αυτό οδήγησε στην απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να θέσει τον Παύλο Πολάκη εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Related posts

Δράσεις της ΚΝΕ στη Σάμο για την «Εβδομάδα Διάδοσης του Κομμουνισμού»

Πού ψηφίζουν τα μέλη της ΝΔ στις 23 Νοεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Ειρήνης και προβολή ταινίας στη Σάμο

Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς ενισχύεται η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Σάμου

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στη Σάμο ο Λογοθέτης – Παραιτείται ο Γενικός Γραμματέας για τις κάλπες του 2027

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα