21.1 C
Σάμος
28/10/2024
Σαμιακά

Η Σάμος τίμησε με υπερηφάνεια την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (φωτορεπορτάζ)

Η Σάμος, με σύμμαχο τον καλό καιρό, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με υπερηφάνεια. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 28 Οκτωβρίου 2024, με θούρια και εμβατήρια που ακούγονταν από μεγαφωνική συσκευή στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Λιγο αργοτερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της σημαίας, μία τελετή που αναδεικνύει την εθνική υπερηφάνεια και το σεβασμό προς τους αγώνες των Ελλήνων. Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, όπου παρευρέθηκαν τοπικές αρχές, φορείς και πλήθος κόσμου.

Μετά τη δοξολογία, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Πυθαγόρα, ως φόρος τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Η παρέλαση που ακολούθησε στην παραλιακή λεωφόρο αποτέλεσε κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Μαθητές, στρατιωτικά τμήματα και συλλόγους συμμετείχαν με ζήλο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χειροκρότησε θερμά, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα ολοκληρωθούν στις 18:00 το απόγευμα με την υποστολή της σημαίας, κλείνοντας έτσι ένα κεφάλαιο εθνικής περηφάνειας και μνήμης.

Related posts

Μαθητές τιμούν τη μνήμη του Άρη και της Κλαίρης στη Σάμο

admin

Προσυνεδριακή σύσκεψη Ειρήνης στη Σάμο

admin

Η μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση στη Σάμο για την 28η Οκτωβρίου

admin

Ναυάγιο στη Σάμο

admin

Παράταση της αντιπυρικής περιόδου έως τις 15 Νοεμβρίου στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

admin

ΒΑΒΕΛοίνος λευκός και ροζέ: Απόλαυση σε ημίξηρο σαμιώτικο φόντο

admin

Η Σάμος σε κρίση λόγω κλεισίματος του Αεροδρομίου και καθυστέρηση ανακοίνωσης των δρομολογίων πλοίων

admin

Μεταφορά 200 μεταναστών από Ρόδο στη Σάμο, αντί για Χίο

admin

Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin