26/11/2025
Δήμος

Ενημερωτικό δελτίο για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Σημαντική ενημέρωση για όλους τους κηδεμόνες των ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει όλους τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς ότι, σύμφωνα με το Ν. 4830/21 (Αρθρο 8, Παρ. 4 ), οι ιδιοκτήτες σκύλων ή γατών μπορούν να αναπαράξουν το ζώο συντροφιάς μία (1) φορά σε όλη τη ζωή του.

Για τον σκοπό αυτό πρέπει να λαμβάνουν προηγουμένως άδεια από την 5μελή Επιτροπή του Δήμου (άρθρο 10 Παρ. 8).

Σε περίπτωση δοθείσης άδειας, οι κηδεμόνες οφείλουν  να ενημερώσουν για την πορεία της γέννας ιδίως, ως προς την περίθαλψη και εν γένει φροντίδα των νεογέννητων ( ηλεκτρονική σήμανση, εμβολιασμός κ.α).

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το ένατο έτος της ηλικίας του ζώου συντροφιάς.

Κάθε παράβαση τιμωρείται αυστηρά με διοικητικό πρόστιμο 3.000€.

Σύμφωνα με το νόμο, συμβουλεύουμε κάθε ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς να στειρώσει έγκαιρα τα ζώα συντροφιάς του, ώστε να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες γεννήσεις.

Related posts

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Πυθαγόρα – Samos24

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου με εννέα θέματα στις 24 Νοεμβρίου

Το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο Καρλοβασίου στο τραπέζι: Ενημέρωση και διαβούλευση για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Ημερίδα για τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Καθυστερήσεις σε έργα και πτώση αφίξεων επισημαίνει η «Συμμαχία Πολιτών»

Επαφές Παπαθεοφάνους στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση στο Καρλόβασι