Με αθρόα προσέλευση επιχειρηματιών της Εστίασης και μαγείρων συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το πρόγραμμα του Gastronomy Forum, το οποίο άνοιξε με την εισήγηση του γνωστού executive chef Τάσου Τόλη από τα Palmier Βistrot, με θέμα τη «Δημιουργία γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδος», ξεκινώντας από την περιοχή της Ηπείρου. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η εισήγηση του executive chef του Hilton Athens, Κώστα Αθανασίου, με θέμα την «Νέα Ελληνική Κουζίνα στα ξενοδοχεία», καθώς και η παρουσίαση του chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος πρότεινε «Δημιουργική Κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης».
1. Ο γνωστός σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης, παρουσίασε δημιουργική κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης 2. O chef Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant μαγείρεψε με φύκια
Τα φύκια ως νέα γαστρονομική τάση
Με αυτό το θέμα εισήγησης, ο Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant, ανέδειξε το ολοένα και εντεινόμενο ενδιαφέρον της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής για το συγκεκριμένο προϊόν, που ειδικά φέτος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προϊoντικά gourmet trends. Mεταξύ των πιάτων που παρουσιάστηκαν ήταν “ταλιατέλιες από φύκια με σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, μανιτάρια και ελιά”, “σαρδέλες με φυκόρυζο και χαβιάρι ρέγγας”, “μακαρονάδα pesto από φύκια”, “μουσακάς ραγού από γαρίδα με χαβιάρι από φύκια” και “burg