26.7 C
Σάμος
04/07/2025
Σαμιακά

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» στη Σάμο

Banner Samos24

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς της Περιοχής Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ», στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την έδρα της 79 ΑΔΤΕ όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές και συνομίλησε με το προσωπικό.

 

Στη συνέχεια, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου συναντήθηκε με τους Στρατιωτικούς Ιατρούς, Παθολόγο και Καρδιολόγο, που διατίθενται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις ανάγκες του νοσοκομείου, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Σάμου και συνομίλησε μαζί τους. Tόνισε ότι οι Εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.

 

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» όπου ενημερώθηκε και συνομίλησε με τα στελέχη και στη συνέχεια μετέβη στο Στρατόπεδο «ΦΛΟΚΑ», που βρίσκονται τα μηχανήματα του Μηχανικού που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των έργων Πυροπροστασίας.

 

Τέλος, μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σάμου, όπου συνεχάρη τους δύο οδηγούς ΕΚΑΒ, Επαγγελματίες Οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί εκεί.

 

Μετά το πέρας των επισκέψεών του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Σάμο, όπου επισκέφθηκα μονάδες του νησιού και ενημερώθηκα για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελούν. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους Εθνοφύλακες που διαδραματίζουν διττό ρόλο, ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Βρέθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου έχουμε διαθέσει δύο στρατιωτικούς ιατρούς που καλύπτουν κρίσιμες ειδικότητες, Παθολόγου και Καρδιολόγου, καθώς στο Περιφερειακό Ιατρείο Σάμου, όπου έχουμε διαθέσει δύο Επαγγελματίες Οπλίτες οδηγούς ΕΚΑΒ και τους ευχαρίστησα για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Στρατόπεδο «ΦΛΟΚΑ» και να δω από κοντά τα μηχανήματα του Μηχανικού που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των έργων Πυροπροστασίας.

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίζει να διαφυλάττει την εθνική κυριαρχία, τα δίκαια της Πατρίδας μας και το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών μας περιοχών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Σάμος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν έμπρακτα το έντονο κοινωνικό τους πρόσημο, είτε όσον αφορά την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, είτε τη συνδρομή στην Πολιτική Προστασία, είτε όπου αλλού παραστεί ανάγκη.»

 

Related posts

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin