29.4 C
Σάμος
01/07/2025
Σαμιακά

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δορυφορικής τηλεοπτικής πρόσβασης

Banner Samos24

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών σε ανακοίνωσή της,  προσκαλεί τους ενδιαφερομένους για την υλοποίηση της δράσης, η οποία στόχο έχει να προσφέρει δορυφορικές κεραίες σε 15.000 οικογένειες του Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης.

Είναι μόνο η αρχή για τη δορυφορική κάλυψη της χώρας, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής απαιτούνται μόλις 15 εκατ. ευρώ για την πλήρη κάλυψη όλης της χώρας, καθώς όπως τονίζει τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται  για τη δράση, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι απομακρυσμένων  περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιοχών του νομού Έβρου,  έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να αποκτήσουν δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η απόφαση αυτή.

Βασικός στόχος της δράσης  και όλες οι προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ραγδαία εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες στους δικαιούχους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας. Με τη δράση αυτή προβλέπεται ουσιαστικά η τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα και δραστηριοποιούνται στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και η μείωση του τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής.

Με την έκδοση του οδηγού υλοποίησης, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα, οι δικαιούχοι θα μπορούν έως και 31/10/2017 να κάνουν αίτηση στους κατά τόπους Δήμους για να πιστοποιείται η μόνιμη κατοικία τους στις εν λόγω περιοχές, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση της δημόσιας επιχορήγησης.

 

 

 

[iphorm id=”1″ name=”contact”]

Related posts

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin

To Αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι Βαθέος: Επισκέψιμο για το κοινό στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

admin

Σάμος: Kινητοποίηση των επαγγελματιών των συνεργείων κατά του «Ψηφιακού Πελατολογίου»

admin

Πάνω από 50 παιδιά στην πρώτη περίοδο των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

admin

Από 2 Ιουλίου: Το Ανανεωμένο Superstar II της Seajets «βάζει πλώρη» για Σάμο και Δωδεκάνησα

admin

ΓΕΛ Καρλοβασίων: Θρίαμβος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Δύο πρωτιές στον Νομό Σάμου!

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Προσκλήσεις «Επιχειρώ πράσινα» στα μικρά νησιά, ύψους 50 εκ. ευρώ

admin

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

admin

Ε.Ο.Σ.Σάμου: Οδηγίες για την καταπολέμηση της ευδεμίδας στα αμπέλια

admin