13/08/2026
Περιφερειακά

Στην Ημερίδα για την Πολιτική Προστασία ο Περιφερειάρχης

DSC_0107

Παρουσία Περιφερειάρχη στην Ημερίδα με Θέμα «Εφαρμογή του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας  – Διακλαδικότητα & Τακτική Εμπλοκής Δυναμικού & Μέσων».

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29.03.2023 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου,  με θέμα: «Εφαρμογή του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – Διακλαδικότητα & Τακτική Εμπλοκής Δυναμικού & Μέσων».

Την Ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διοίκηση Π/Σ της Περιφέρειας,  με σκοπό αφενός την ανάπτυξη του  θέματος της κλιματικής αλλαγής και της σωστής διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και αφετέρου να εξετάσει την ετοιμότητα αντιμετώπισης δασικών και όχι μόνο πυρκαγιών σε όλη τη Ζώνη Ευθύνης της Περιφέρειας.Στην Ημερίδα για την Πολιτική Προστασία ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης στην σύντομη τοποθέτηση του εξήρε την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, εθελοντών και του κρατικού μηχανισμού για την άριστη όπως τόνισε αντιμετώπιση της πυρκαγιάς των Βατερών πριν από μερικούς μήνες, σημειώνοντας  παράλληλα την σημαντικότητα  συσκέψεων όπως η σημερινή  στις οποίες  διαπιστώνεται η ετοιμότητα και οι αδυναμίες των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ώστε να παρουσιαστούν κατάλληλα προετοιμασμένες κατά την αντιπυρική περίοδο.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Περιφερειακής Αρχής μέσω της Πολιτικής Προστασίας για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού αλλά και την εκπαίδευση και την προμήθεια υλικού  των  εθελοντών με πόρους της Περιφέρειας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος