31.1 C
Σάμος
29/07/2025
Πολιτικά

Κάλεσμα της ΛΑ – ΑΑΣ για τις 17 Μαρτίου

Περιγραφή εικόνας

Η ΛΑ-ΑΑΣ διοργανώνει στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, αντιπολεμικό συλλαλητήριο και καλεί το λαό και τη νεολαία, να διαδηλώσει ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς μας, να υπερασπιστεί τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του.

Η ΛΑ-ΑΑΣ  σημειώνει «Καμιά θυσία στο βωμό των ιμπεριαλιστικών-αντιδραστικών πολεμικών σχεδίων» διακηρύσσει η ΛΑ-ΑΑΣ μπροστά στη νέα ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο Αιγαίο, την Κύπρο, αλλά και τη γενικότερη πολεμική αναμόχλευση που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή της χώρας.

Η όξυνση της αντίθεσης Δύσης (ΗΠΑ)-Ρωσίας, η ανάδειξη των εθνικισμών ως εργαλείο για να συρθούν οι λαοί σε πολέμους, η τυχοδιωκτική και υποτελής στον ιμπεριαλισμό στάση των αρχουσών τάξεων της περιοχής είναι οι βασικές αιτίες των κινδύνων που μας κυκλώνουν.

Η μετατροπή της χώρας μας σε στρατιωτικό-πολιτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι πολιτικές των «αξόνων» με Ισραήλ-Αίγυπτο, οι νέοι εξοπλισμοί, είναι το «Μνημόνιο» της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης στα γεωπολιτικά σχέδια κυριαρχίας και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, απέναντι στους φονιάδες που ζώνουν την περιοχή με αεροπλανοφόρα και κάθε λογής εκβιασμούς, είναι που πρέπει να αγωνιστεί ο λαός μας. Σε αγώνα κοινό με όλους τους λαούς της περιοχής, τις μειονότητες, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ενάντια στον πόλεμο και για την αποτροπή του. Διακηρύσσοντας την ανάγκη για φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για καμιά αλλαγή συνόρων.

Related posts

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Σάμου για το μέλλον του Μαθηματικού Τμήματος Καρλοβάσου

admin

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου–Δούρου για την ανεξέλεγκτη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

admin

Εκδηλώσεις ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το ΔΣΣ σε Κέρκη και Λέκκα

admin

Β. Κικίλιας από Χίο: «Ξεκινά ο τετραετής διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές»

admin

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin