15/08/2026
Σαμιακά

Δεν τους ξεχνάμε! 46 χρόνια από την τραγωδία στους Βουρλιώτες της Σάμου

voyliotes noname

Συμπληρώνονται σήμερα 46 χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε τη Σάμο και ολόκληρη την Ελλάδα. Ήταν 29 Ιανουαρίου 1979 όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σάμου εξετράπη της πορείας του, καταλήγοντας σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων στη θέση Πνάκα, κοντά στο χωριό Βουρλιώτες. Ο τραγικός απολογισμός ήταν 14 νεκροί, ανάμεσά τους και τρεις μαθητές, 8 βαριά τραυματίες και 31 ελαφρύτεροι τραυματισμοί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 7.15 το πρωί. Το λεωφορείο, περίπου 8 ετών, εκτελούσε το τακτικό εβδομαδιαίο δρομολόγιο με οδηγό έναν 28χρονο. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη ημέρα μετέφερε 53 επιβάτες, υπερβαίνοντας κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο των 24 θέσεων. Στη δύσκολη στροφή της Σάστισα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα την πτώση στη χαράδρα.

Ο οδηγός του λεωφορείου περιέγραψε πως «πάτησε τα φρένα», αλλά αυτά δεν ανταποκρίθηκαν. Το όχημα κατέληξε στο κενό, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων επιβατών

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε Λέσβο και Χίο, τσουχτερά πρόστιμα

Η επιθυμία της οικογένειας του Νίκου Κακλαμάνη: αντί στεφάνων, στήριξη στον Σύλλογο «Ευ Πο»

Αύξηση 10,9% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Σάμου τον Ιούλιο

Ψήφισμα του Νοσοκομείου Σάμου για την απώλεια του Νίκου Κακλαμάνη

Σάμος: Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου στην Αθήνα με συμπτώματα νόσου των δυτών

Ο πρώην Διοικητής ΓΝ Σάμου Λάζαρος Θεόφιλος προτείνει να ονομαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε «Νίκος Κακλαμάνης»