27/10/2025
Σαμιακά

NOPERA..

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

«Destination Samos»: Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός δράσεων τουριστικής προβολής

admin

Αναλυτικά τα δρομολόγια του BLUE STAR MYCONOS (01/11 – 31/12/2025)

admin

Δάσκαλοι & Νηπιαγωγοί: Κινητοποίηση στη ΔιΠΕ τη Δευτέρα κατά των Συμπτύξεων Τμημάτων!

admin

Θύελλα αντιδράσεων για τη σύμπτυξη τμημάτων στο 1ο Δημοτικό – Σε παράσταση διαμαρτυρίας οι γονείς

admin

Από τη Σάμο στην Ολλανδία για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σάμου

admin

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Λογοδοσία Περιφερειακής Αρχής

admin

Παρουσίαση Πολιτιστικών Masterplans για Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία και Χίο

admin

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο

admin

ΕΟΣ Σάμου – Ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του

admin