10/11/2025
Σαμιακά

NOPERA..

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin