26.9 C
Σάμος
03/07/2025
Σαμιακά

NOPERA..

Banner Samos24

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin