18.9 C
Σάμος
30/10/2024
Σαμιακά

NOPERA..

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου

admin

Κλειστή σήμερα 29-10-2024 η παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Σάμου, αφού δεν εφημερεύει κανένας ιατρός στην εν λόγο κλινική

admin

Παράκληση και Δέηση για την Ανομβρία στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

admin

Έκτακτα δρομολόγια Blue Star λόγω αναστολής του Αεροδρομίου Σάμου

admin

Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Υγεία το Σάββατο

admin

Συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου στην κινητοποίηση για την Υγεία

admin

6ο Πρόγραμμα Ψεκασμού για την Καταπολέμηση Κουνουπιών στους Δήμου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ο Σεβασμιώτατος για την θλιβερή επέτειο των 4 ετών από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο

admin

Διάσωση 19 μεταναστών στη βραχονησίδα Άγιος Νικόλαος

admin