Σύντομα, το κυλικείο του νοσοκομείου Σάμου θα λειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση, έπειτα από διαγωνισμό που διεξήχθη για την ανάληψη της εκμετάλλευσής του.
Στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες, οι οποίες κατέθεσαν τους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η εταιρεία «ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ» κατέθεσε πλήρη και νόμιμα δικαιολογητικά και υπέβαλε οικονομική προσφορά ύψους 2.500 ευρώ, καταθέτοντας και υπεύθυνη δήλωση παροχής ειδικής έκπτωσης 20% στους εργαζομένους του Νοσοκομείου στις τιμές πώλησης των προϊόντων.
Η εταιρεία «ΚΑΠΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝ» κατέθεσε επίσης πλήρη και νόμιμα δικαιολογητικά και υπέβαλε οικονομική προσφορά ύψους 2.100 ευρώ, όμως η προσφορά της απορρίφθηκε, λόγω του ότι η υπεύθυνη δήλωση έκπτωσης ανερχόταν στο 10% και όχι στο 20% οπως επιθυμούσε το νοσοκομείο.

Η εταιρεία «ΚΟΥΑΛΙΤΥ ΤΕΙΣΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» κατέθεσε πλήρη και νόμιμα δικαιολογητικά εις διπλούν και υπέβαλε οικονομική προσφορά ύψους 1.761 ευρώ. Επίσης, στο φάκελό της υπήρχε υπεύθυνη δήλωση για παροχή έκπτωσης 20% στους εργαζομένους του Νοσοκομείου.
Η εταιρεία «ΑΔΕΛΦΟΙ Κ.ΜΑΝΩΛΙΑΔΗ ΑΕ» αποκλείστηκε από τη συνέχεια του διαγωνισμού, καθώς το πιστοποιητικό-βεβαίωση εγγραφής από το Επιμελητήριο Σάμου δεν ανέγραφε το ειδικό επάγγελμα προς το αντικείμενο εργασιών σύμφωνα με το άρθρο 5.5 της διακήρυξης (παροχής προσηκουσών υπηρεσιών).
Έπειτα από τη σύσκεψη της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού, εγκρίθηκε η συνέχεια του διαγωνισμού με τις τρεις εναπομείνασες εταιρείες και κατακυρώθηκε στην εταιρεία «ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ», καθώς υπέβαλε το μεγαλύτερο μηνιαίο μίσθωμα.