21.7 C
Σάμος
22/10/2024
Σαμιακά

Ανάδειξη οινοτουριστικού προφίλ της Σάμου: Μια υπόθεση με μέλλον!

 

Στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου για τη διεθνή ανάδειξη του οινοτουριστικού προφίλ του νησιού, οι επαγγελματίες του τουρισμού δίνουν το δικό τους στίγμα και σημαντική υποστήριξη.

Tour Operators από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές μαζί με στελέχη του Rhenia Tours και τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Κασμιρλή, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 ήρθαν σε επαφή με την απαράμιλλη ομορφιά του ιστορικού αμπελώνα της Σάμου στη μαγεία του φθινοπώρου, με τις χρυσοκόκκινες αποχρώσεις της φύσης να συναγωνίζονται τη χρωματική παλέτα των μοσχάτων κρασιών.

Στην αξιόλογη παρέα συμμετείχε και η παγκοσμίου φήμης Chef, δημοσιογράφος και συγγραφέας Νταϊάνα Κόχυλα, που με τις γνώσεις, το ταλέντο αλλά και την αγάπη της για τη γαστρονομία της Σάμου και της Ικαρίας,  έδωσε μια πληρέστερη διάσταση στην οινογευστική εμπειρία.

Ο σαμιακός αμπελώνας δεν είναι απλά ο τόπος που ποτίστηκε από τον ιδρώτα και την ακάματη προσπάθεια γενεών και γενεών αμπελοκαλλιεργητών. Είναι ένα ζωντανό μνημείο της πανάρχαιας αμπελουργικής τέχνης σε ορεινές πεζούλες ξερολιθιάς, με σεβασμό στις παραδοσιακές μεθόδους και πρακτικές, οι οποίες όμως εξελίσσονται ποιοτικά στο διάβα των αιώνων.

Μέσα στο αμπέλι, εκεί που η φύση και ο άνθρωπος μεγαλουργούν, οι διεθνείς tour operators που προωθούν το οινοτουριστικό προφίλ του νησιού μας, ήρθαν σε επαφή με τις καινοτόμες μορφές βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, γνώρισαν τις νέες, προηγμένες τεχνολογικά μεθόδους οινοποίησης και μοιράστηκαν το όραμα του Συνεταιρισμού και των καλλιεργητών-μελών  του για βιωσιμότητα και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Και καθώς η μέρα έφτανε στο τέλος της, υπό την καθοδήγηση της Νταιάνας Κόχυλα,  η σύνθεση γαστρονομικών συνδυασμών με πρώτες ύλες από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, μαζί με τα εκλεκτά κρασιά του Συνεταιρισμού, αποτέλεσαν μια γευστική εμπειρία που έμεινε αξέχαστη και θα ταξιδέψει μέσω τουριστικών προγραμμάτων και εκδρομών, στα πέρατα του κόσμου.

Related posts

Δωρεά επίπλων από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Σάμου για συμπεριφορές που θέτουν Μαθητές σε κίνδυνο

admin

Στήριξη στο αγώνα των Εκπαιδευτικών από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου

admin

Ναυάγιο με δυο νεκρούς στη Σάμο

admin

Δράση αλληλεγγύης για τους μετανάστες στην Ικαρία

admin

Έκτακτη Είδηση: Σύλληψη αλλοδαπού για εμπρησμό από πρόθεση στη Σάμο

admin

Σημαντική Ενημέρωση: Επίθεση Χάκερ στη Σελίδα μας στο Facebook

admin

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά σε οικία στην περιοχή Μαγγανίτης της Ικαρίας

admin