22/08/2026
Δήμος

Επικυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

FB_IMG_1590564980479

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Καστανιά Μαρτυρικό Χωριό: Εκδηλώσεις μνήμης για τους 44 εκτελεσμένους, 29-30 Αυγούστου

Η Δυτική Σάμος ξεμπλοκάρει την ταφή τριών μεταναστών που έμεναν για χρόνια στα ψυγεία του νοσοκομείου

Πάνω από 11.000 ευρώ σε δύο δικαιούχους από το Κληροδότημα Γερογιαννάκη στη Σάμο

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

202η Επέτειος της Ναυμαχίας της Σάμου – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 5ης και 6ης Αυγούστου

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου