06/09/2025
Σαμιακά

ΜΚΟ στη Σάμο ανέλαβε το πλύσιμο των ρούχων προσφύγων και μεταναστών

Απο τι φαίνεται, νέες βασικές κοινωνικές υπηρεσίες παρέχει πλέον ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη πόλη της Σάμου.

Αυτή την φορά η συγκεκριμένη οργάνωση, ενοικίασε επαγγελματικό χώρο κοντά στο νεκροταφείο Σάμου, τοποθετώντας 6 αυτόματα πλυντήρια- στεγνωτήρια για τις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών, που φιλοξενούνται στη πόλη.

Η λειτουργία των πλυντηρίων ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα(08.00-19.00), δημιουργώντας αρχικά αναταραχή στους περιοίκους της περιοχής, που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν το μεσημέρι, αφού στα αυτόματα πλυντήρια, έφταναν κατά δεκάδες οι αλλοδαποί μεταφέροντας σε σακουλές σκουπιδιών τα ρούχα τους που προορίζονταν για πλύσιμο.

Στη συνέχεια περίμεναν μέχρις ότου ολοκληρωθεί το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων τους, με αποτέλεσμα να οχλαγωγούν σε ώρες κοινής ησυχίας.

Η φασαρία που γίνονταν ήταν τέτοια, που κάτοικοι αναγκάστηκαν και κάλεσαν την αστυνομία για συστάσεις, με τον υπεύθυνο της ΜΚΟ να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανά συμβεί.

Τώρα, στα πλυντήρια βρίσκονται εθελοντές της ΜΚΟ ,που παραλαμβάνουν τα ρούχα,τις κουβέρτες των αλλοδαπών και τα πλένουν οι ίδιοι, χωρίς να απαιτείται η παρουσία των μεταναστών στο χώρο.

Μέτα απο δυο ώρες περίπου, οι αλλοδαποί επιστρέφουν και παραλαμβάνουν σε σακουλές τα ρούχα τους, πλυμένα και καθαρά !

Η υπηρεσία αυτή απο την ΜΚΟ παρέχεται εντελώς δωρεάν.

Related posts

Με 2.029 διαμένοντες στη ΚΕΔ , η Σάμος «κρατά τη μερίδα του λέοντος» στο μεταναστευτικό

admin

Σάμος: Τραυματισμός νεαρής τουρίστριας στους καταρράκτες Ποταμιού

admin

Το STEP ταξιδεύει σε Σάμο και Ικαρία

admin

Διαθέσιμες θέσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο μέσω κατατακτηρίων στο Μουσικό Σχολείο Σάμου

admin

Καταγγελία για προκλητική απόλυση στο ΚΥΤ Σάμου από τη G4S

admin

Καλλιόπη Πετρούσκα (Πέγκυ): Ειδικός Παιδίατρος

admin

Η 79 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση για την προστασία των οικογενειών στο διαδίκτυο

admin

Το Blue Star Myconos αντικαθιστά το Διαγόρας στα δρομολόγια στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου

admin

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής στη Σάμο

admin