10 C
Σάμος
19/03/2025
Πολιτικά

Υπουργείο Μετανάστευσης: Αναγκαστικός επαναπατρισμός 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, υπό το συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και διοργανώτρια χώρα την Ελλάδα, κοινή επιχείρηση επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών, στην οποία συμμετείχε και η Κύπρος.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετείχε στον αναγκαστικό επαναπατρισμό 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας, τα αιτήματα διεθνούς προστασίας των οποίων είχαν απορριφθεί τελεσιδίκως.

Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προέβη στην τάχιστη εξέταση των Μεταγενέστερων Αιτημάτων που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλεζας.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επιστροφών και Ανακλήσεων και της Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσίας Ασύλου είχαν ενεργή παρουσία στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» για τη διεκπεραίωση λοιπών εκκρεμοτήτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής.

Οι επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και τα κράτη – μέλη είναι υποχρεωμένα να εντείνουν τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προστατεύσουν την αξιοπιστία των εθνικών συστημάτων ασύλου, διασφαλίζοντας ότι μόνο όσοι χρήζουν προστασίας δύναται να παραμείνουν στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της EUROSTAT, είναι 4η στη σειρά σε αριθμό επιστροφών, αναγκαστικών και εθελούσιων, και μπροστά από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με πολλαπλάσιες αφίξεις, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Proteas Blu Resort

Related posts

Επίσκεψη Μιχάλη Κατρίνη στη Σάμο

admin

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης

admin

ΚΕΔ Σάμου: «Φυλακή» για ανήλικους, καταγγέλλει ο Ψυχογιός

admin

Κίνημα Δημοκρατίας για Νοσοκομείο Σάμου: Εφημερίες στο «κόκκινο» και ο διοικητής στο Βερολίνο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη-Βρούτση

admin

Χρήστος Τριαντόπουλος: Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

admin

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου

admin

“Νοσεί η Υγεία στα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας” – Η αναφορά του βουλευτή Ιωάννη Τσιμάρη

admin

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στη Σάμο: Αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης

admin