09/07/2026
Σαμιακά

“Εν έτει 2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή”

ikaria-metafore-se-karotsa

Οι εικόνες ντροπής με τη μεταφορά της μητέρας μου, η οποία υπέστη κάταγμα ισχύος  στο κέντρο υγείας Ευδήλου Ικαρίας πάνω σε καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου τυλιγμένη με μια κουβέρτα ελλείψει ασθενοφόρου,  έγιναν θέμα στις ειδήσεις και έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Αναδείχτηκε πανελληνίως  για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της υποβάθμισης και της υποστελέχωσης των δομών υγείας της πατρίδας μας.

Κάποιοι έγραψαν ότι στην καρότσα αυτή φορτώσαμε την αξιοπρέπειά μας. Είναι πράγματι αναξιοπρεπές, τραγικό και σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό της διάλυσης που επικρατεί πανελλαδικά σε πολλές  δομές υγείας. Εν έτει  2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή , το σύστημα υγείας και την αξιοπιστία της συντεταγμένης πολιτείας.

Δεν αρκεί φυσικά οι πολίτες να βοηθούν, να στηλιτεύουν, να καταγγέλλουν τα αυτονόητα και να ζουν κόντρα στις πιθανότητες. Οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι καθύλην αρμόδιοι με την υγεία πρέπει επιτέλους να κινηθούν, να διεκδικήσουν και να πολεμήσουν αυτή την «κατάσταση»  προκειμένου να μην επαναληφθούν όμοια περιστατικά και κυρίως να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει έχοντας   προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους και ότι δικαίως διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν προκειμένου το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας να βγει από την “Εντατική” .

Γι αυτό οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς καταρχήν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Ικαρίας που μας βοήθησαν ώστε να μεταφερθεί η μητέρα μου με ασφάλεια στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ/ντη της Ορθοπεδικής κλινικής του Γ.Ν Σάμου Εμμανουήλ Κιάσσο , τον ορθοπεδικό Εμμανουήλ Λούρα και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου για την ιατρική τους προσφορά και την ανθρώπινή τους συμπεριφορά. Η επαγγελματική τους ευσυνειδησία, επάρκεια, ευγένεια, φροντίδα και συμβολή με κατέπληξαν και με οδήγησαν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιοι άνθρωποι κρατάνε «ζωντανό» το σύστημα υγείας στη χώρα μας.

Υ.Γ : Η Αθηνούλα εγχειρίστηκε και είναι καλά στην υγεία της .

Με εκτίμηση

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΡΗ

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένος τζίρος, αλλά και παράπονα: Τι λένε επαγγελματίες της Σάμου για μερίδα Τούρκων επισκεπτών

Μέχρι 28 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σε Σάμο και Ικαρία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια