17.8 C
Σάμος
26/10/2024
Σαμιακά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν Σάμου καταγγέλλει την επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει την τριμελή διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου αποτελούμενη απο Κουτσοδόντη Γ.Υφαντή Γ. και
Κοζώνη Α,για τις έγγραφες αναφορές που απέστειλαν προς την 2η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη νομιμότητα της πρόσληψης της μοναδικής γιατρού του Μαραθοκάμπου Καλλιόπης Αμυγδάλου, που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο, επικαλούμενο μεταγενέστερο νόμο από εκείνον που είχε προσληφθεί η γιατρός, δίχως να της έχουν κοινοποιηθεί τα έγγραφα.

Οι λόγοι που η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου προέβη στις αναφορές ήταν:

Η γιατρός ζητούσε να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου, το Κέντρο Υγείας όμως δεν διαθέτει καθαρίστριες για τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία και έτσι το Τοπικό συμβούλιο Μαραθοκάμπου, έχει διαθέσει μία καθαρίστρια για να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου μία φορά την εβδομάδα .

Όταν η Γιατρός ζήτησε να μη γίνεται η καθαριότητα σε ώρες αιχμής ,ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Μαραθοκάμπου έκανε αναφορά στην διοικητική επιτροπή του κέντρου υγείας Καρλοβάσου και εκείνη με τη σειρά της προς ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας .

Το δεύτερο αμάρτημα της Γιατρού συμφωνα με το Σύλλογο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου,ήταν ότι ζητούσε να λάβει την κανονική της άδεια για το διάστημα υπηρετούσε ως αγροτική Γιατρός στο ίδιο ιατρείο (πριν πάρει τη μόνιμη θέση της στον Μαραθόκαμπο)που η υπηρεσία της ποτέ δεν της χορήγησε ως όφειλε.

Για αυτά τα δύο “αμαρτήματα” της ιατρού, η Διοικούσα Επιτροπή έστειλε στο αρμόδιο υπουργείο προς εξέταση το ερώτημα της νομιμότητας της διορισμού της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη νομοθεσία. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, εκφράζει τον αποτροπιασμό του στην Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου υγείας Καρλοβάσου και στον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μαραθοκάμπου. Τέλος το ΔΣ του Συλλόγου,εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στην Γιατρό Καλλιόπη Αμυγδάλου.

Related posts

ΒΑΒΕΛοίνος λευκός και ροζέ: Απόλαυση σε ημίξηρο σαμιώτικο φόντο

admin

Η Σάμος σε κρίση λόγω κλεισίματος του Αεροδρομίου και καθυστέρηση ανακοίνωσης των δρομολογίων πλοίων

admin

Μεταφορά 200 μεταναστών από Ρόδο στη Σάμο, αντί για Χίο

admin

Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε η δίκη του εκπαιδευτικού που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

admin

Ο Δήμος Περιστερίου τιμά τον Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη

admin

Νέα Απεργία της ΠΝΟ στις 24 και 25 Οκτωβρίου

admin

Διημερίδα LEADER/CLLD στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το κλείσιμο του Αεροδρομίου Σάμου από την FRAPORT

admin