17/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Eντοπισμός 30 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους

limeniko

Τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, το οποίο κινούταν με ταχύτητα προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις ανατολικές ακτές του Αγαθονησίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος με συνολικά τριάντα έναν (31) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους τους περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με το οποίο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου.

Από τους τριάντα έναν (31) αλλοδαπούς, οι τριάντα (30) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ένας εξ αυτών, ηλικίας 22 ετών και υπήκοος Τουρκίας, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Η Αστυνομία της Σάμου τιμά τον Άγιο Αρτέμιο την Τρίτη στην Αγία Ειρήνη

Σύγκρουση σκαφών νοτιοδυτικά της Σάμου: Χειροπέδες στον 69χρονο Γερμανό κυβερνήτη

Κάνναβη αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο στη Χίο

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες