25/06/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός και διάσωση 6 ατόμων και σύλληψη διακινητή στη Σάμο

LIMENARXEIO

Σήμερα τις πρωινές ώρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αρκετούς επιβαίνοντες. Παρά τα φωτεινά και ηχητικά σήματα από το Ναυαγοσωστικό σκάφος, ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε, πράγμα που οδήγησε σε καταδίωξη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής του συνελήφθη για παραβίαση των νόμων περί διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομης εισόδου στη χώρα. Επιπλέον, το πλήρωμα του Ναυαγοσωστικού σκάφους περισυνέλεξε τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου, μεταφέροντάς τους με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος της Σάμου.

Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση προχώρησε στην κατάσχεση του μέσου διακίνησης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Έλεγχοι για κράνος σε 569 οδηγούς στη Σάμο

Συνελήφθη άνδρας στο Καρλόβασι για άσκοπους πυροβολισμούς με αεροβόλο όπλο

Συνάντηση των αστυνομικών της Σάμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για την υποστελέχωση

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στον Μαραθόκαμπο Σάμου, κατασχέθηκαν κοκαΐνη και κάνναβη

Σύλληψη 27χρονου στο αεροδρόμιο Σάμου με πλαστό δελτίο ασύλου